Europa i Svijet
Hrvatska
Limoges mora pasti!

Limoges mora pasti!

Autor: KK Cedevita

Cedevita u borbi za Top 16.

U šestom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita će u srijedu u 19:30h u Domu sportova ugostiti Limoges. 

Ovo je za Zagrepčane vrlo važna utakmica. Alba i Lokomotiv predvode skupinu s 4-1, a Cedevita, Limoges i Tofaš su na 2-3 (zadnja Arka Gdynia ima 1-4). S obzirom da Limoges protiv Cedevite već ima pobjedu 82:68 iz Francuske, s eventualnim novim porazom Zagrepčani bi se doveli u nezgodnu poziciju u borbi za prolazak u Top 16.

Cedevita pod novim trenerom Slavenom Rimcom još uvijek traži svoju pravu igru, no dobra je vijest za Zagrepčane da ni u Limogesu ne cvatu ruže. Ta momčad u posljednja četiri kola u Prvenstvu Francuske upisala je jednu pobjedu, a jednu pobjedu ima i iz prethodna četiri kola u Eurokupu.

"Definitivno bi bilo poželjno dobiti. Oni isto igraju dosta promjenjivo, slično kao i mi. To su neke od utakmica koje, ako hoćeš ići u sljedeću fazu natjecanja, doma moraš pobijediti. Neće biti lagano. Ni mi nismo najbolji i vidjelo se to u zadnje dvije utakmice. Pokušavamo podići momčad i motivirati igrače. Mislim da će presuditi utakmicu to koja će momčad kvalitetnije odigrati obranu. Napadački potencijal imamo i mi i oni, ali obrambeno obje momčadi dosta kašljucaju. Momčad koje će moći igrati kvalitetnu obranu u kontinuitetu bit će u puno većoj prednosti za pobijediti utakmicu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Dobra je vijest da će za utakmicu biti spreman Vitor Benite, koji nije mogao igrati u Beogradu. Pablo Aguilar trenira, ali je i dalje upitan. Neće biti ozlijeđenog Filipa Krušlina, a u sastavu neće biti ni Josh Magette i Augusto Lima.

Rimac je gledao utakmicu prvog kola, kad je Cedevita u gostima kod Limogesa poražena.

"Ta utakmica bila je prije mjesec dana i u međuvremenu su i oni malo izmijenili roster. Samardo Samuels, koji tada nije igrao, sada će igrati, a Mam Jaiteh, koji je tada bio u momčadi, izgleda da više nije s njima. Međutim, mislim da smo puno veći problem mi sami sebi nego što nam je u ovom trenutku protivnik. Bez obzira koliko gledamo koja je sljedeća utakmica i što se pripremamo za protivnika, mislim da je u ovom trenutku puno bitnije da se bavimo sami sa sobom, da postignemo neko zajedništvo, da svi prihvate te neke obrambene principe i da ih počnu na utakmici izvoditi onako kako bi htjeli. Mislim da će onda svi skupa biti zadovoljniji", dodao je Rimac.

Playmaker Justin Cobbs uoči dolaska Limogesa dosta je optimističan: "Imamo novu grupu igrača, novu filozofiju, novu energiju i novu ambiciju, tako da je važno da izađemo na teren i igramo s intenzitetom i brzo kao što to naš trener želi. Moramo dobro završavati akcije u napadu, igrati s energijom i boriti se. U prvoj utakmici protiv Limogesa nije bilo energije. Loše smo ušli u sezonu, no sada je vrijeme da se podignemo i da preokrenemo stvari. Imamo puno uspona i padova, no do toga dolazi kad momčad ima puno novih igrača. Mislim da kao grupa razumijemo filozofiju našeg trenera i ako nam date još dvije utakmice vjerujem da ćemo biti dobro i da ćemo tada pričati o sasvim drugačijoj Cedeviti."

Ulaznice za utakmicu po cijeni od 30,00kn mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.