Time-out
Lito od košarke

Lito od košarke

Autor: Z.D. Photo: Tribunjska košarkaška akademija

Edukacija i zabava

Projekt "Lito od košarke" je košarkaški i edukativno-zabavna aktivnost povezan s ljetnim odmorom učenika i predstavlja najbolju kombinaciju, koja donosi obilje dobre akcije za djecu ljubitelje košarke, druženja, igre i zabave a partnerima programa učinkovito predstavljanje.

Projekt je pomno osmišljen kao sredstvo širenja zamisli o pravednoj igri, toleranciji i jednakosti među djecom kroz sadržaj poučavanja, igre i zabave u živahnom i opuštenom ljetnom ugođaju, kako bi pomogli djeci početnicima, srednjim i naprednim košarkašicama i košarkašima u postizanju željenih ciljeva u košarci, učenju osnova ili usavršavanju već stečenih znanja i vještina, postizanju osjećaja fizičkog i mentalnog zdravlja, osjećaja postignuća i zadovoljstva, kao i u sposobnosti za rušenje barijera te podizanju samopouzdanja, vjerovanju u težak rad, trud i odricanja i razvijanju ljubavi prema treniranju i igranju košarke.

Zamisao ovog projekta je okupiti rekordni broj djece i mladeži, košarkašica i košarkaša, košarkaških klubova i ekipa, poznatih košarkašica i košarkaša i posjetitelja te im pružiti mogućnosti poduke, igre i zabave.

Nositelj projekta je košarkaški klub Vučići iz Zagreba, poslove marketinga vodi tvrtka Kuma šport a prijetelj projekta košarkaški klub Gajeta Tribunj daje logističku potporu u provedbi projekta.

PODRŠKA OPĆINE TRIBUNJ I TURISTIČKE ZAJEDNICE ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Općina Tribunj i Turistička zajednica Općine Tribunj su prepoznali projekt „Lito od košarke“ kao

efikasan odgovor njihovim nastojanjima da se djeci i mladima s područja Općine pruži prilika aktivno sudjelovati u sportskim događanjima, prisustvovati treninzima te družiti se i upoznati drugu djecu te se povezati i integrirati na sportskoj razini ne samo međusobno nego i s djecom koja dolaze u turističke posjete.

Kako je Općina Tribunj turistički atraktivna pretežno obiteljima s djecom koji u ljetnim mjesecima dolaze u Tribunj na odmor, uz prirodne ljepote, stalo im je da njihovi gosti pronađu i druge razloge zbog kojih će se vraćati. Projekt „Lito od košarke“ jedan od takvih razloga jer djeca turista u sigurnom okruženju provode svoje vrijeme uz igru i zabavu, međusobno se upoznaju i razvijaju.

Ciljevi projekta se u potpunosti podudaraju sa strateškim ciljevima razvoja turizma na području Općine Tribunj te na cijelom području Šibensko-kninske županije, stoga ni potpora Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, nije izostala.

Obitelji s djecom koje uglavnom dolaze na ovo područje, već su prepoznale prednosti organiziranog bavljenja sportom svojih najmlađih, a zabilježili smo i primjere gdje su djeca prvi puta na ovaj način upoznala košarku i odlučila se dalje baviti tim sportom.

Smatramo da projekt uz sportske ima i šire kvalitete društvenog razvoja jer spaja djecu stanovnika našeg kraja s gostima stvarajući prijateljstva i nezaboravne uspomene koje su razlog njihovog ponovnog dolaska, riječi su Načelnika Općine Tribunj, gospodina Marka Grubelića.

"Lito od košarke" počelo je u ponedjeljak 11. srpnja u  mjestu Tribunj u Šibensko-kninskoj županiji te je u prvom tjednu 3KA okupio skoro 70 djece iz Tribunja, bližeg okruženja i djece koja borave u Tribunju kao turisti. Projekt bi trebao trajati do 27. kolovoza 2022.


TRI U JEDAN

U projektu koji se sastoji od tri projektne aktivnosti, aktivno sudjeluju sva zainteresirana djeca u dobi od 6 do 17 godina, neovisno o razini znanja i spososobnosti.

3KA – Tribunjska ljetna košarkaška akademija – aktivnost kroz šest tjedana poučavanja košarke za djevojčice i djećake dobnog uzrasta od 6 do 16 godina na vanjskim košarkaškim i terenima u prirodi pod stručnim vodstvom kineziologa i stručnih trenera košarke.

 

S3X3BT – Škver 3X3 Basket Tribunj je aktivnost od šest ljetnih jednodnevnih tjednih turnira u 3X3 košarci za 4 dobna uzrasta (U9, U11, U13, U15) na frekventnoj lokaciji u autentičnom dalmatinskom ambijentu. Na turnirima će sudjelovati polaznici 3KA te drugi zainteresirani najmlađi košarkaši i košarkašice iz klubova bližeg okruženja. Uz gledanje utakmica, posjetitelji će moći uživati u nagradnim košarkaškim izazovima za sudionike i posjetitelje te u obilju dobre glazbe DJ-a događanja. Najvrijedniji i najuspješniji košarkašice i košarkaši biti će nagrađeni medaljama, pokalima i vrlo lijepim nagradama.

 

3BF – Tribunjski festival košarke (Tribunj Basketball Festival) Aktivnost koja je predviđena za posljednji tjedan projekta u razdoblju od 20. do 27. kolovoza na centralnom parkiralištu uz Tribunjsku marinu. Plan aktivnosti je odigrati veći broj revijalnih utakmica pred početak nove košarkaške sezone s djecom od 6 do 17 godina. Svaki dan će biti rezerviran za utakmice u jednom dobnom uzrastu a na kraju dana odigrati će se ALL STAR utakmica po uzoru na NBA ALL STAR. Najnadareniji i najvrijedniji djevojčice ili dječaci, odigrati će jednu utakmicu između sebe kako bi pokazali posjetiteljima vlastite košarkaške vještine te se dobro zabavili zajedno sa svim sudionicima i posjetiteljima.

Revijalne utakmice bi pratili još neki zanimljivi sadržaji, mala košarkaška akademija za najmlađu djecu od 3 do 6 godina, košarkaški izazovi, plesni i zabavni program uličnih performera i obilje dobre glazbe DJ-a festivala.

Za dotatno zanimanje za košarku te pravu košarkašku atmosferu pobrinuti će se poznata košarkaška imena koja sigurno mogu puno napraviti na promociji košarke među najmlađima.

BESPLATANO SUDJELOVANJE

Zahvaljujući potpori Općine Tribunj, Turističke zajednice Općine Tribunj i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije te volonterskom radu i potpori košarkaškog kluba Vučići iz Zagreba, svi sadržaji projekta biti će potpuno besplatni za sve sudionike a očekuje se njih oko tisuću i šesto.

Sva zainteresirana djeca koja bi željela biti dio ovih košarkaških događanja, mogu se lako registrirati putem obrasca prijavnice na službenoj stranici projekta: www.litoodkosarke.com.