Europa i Svijet
Ljetna liga je gotova! Lakersi i MVP natjecanja Josh Hart nemoćni protiv Portland Trail Blazersa

Ljetna liga je gotova! Lakersi i MVP natjecanja Josh Hart nemoćni protiv Portland Trail Blazersa

Autor: Saša Ćirić

U finalu je briljirala davno zaboravljena NBA nada, K. J. McDaniels.

Još jedno izdanje NBA Summer League je gotovo. Ovo natjecanje pobuđuje sve veće zanimanje šire publike, a vjerujemo kako ni funkcionerima klubova nije mrsko otići na koji tjedan u Las Vegas. Mladi, kao i oni nešto stariji ali neafirmirani, igrači se pokušavaju izboriti za (bolji) status u svojim momčadima. 

Ovogodišnje finale je repriza prošlogodišnjeg, u kojem su Lakersi predvođeni Kyleom Kuzmom (30 poena, 10 skokova) nadvisili Blazerse Caleba Swanigana (25 poena, 12 skokova, 7 asistencija) rezultatom 110-98. Blazersi su to zapamtili i dočekali priliku za uzvrat. U sinoć odigranom finalu od samog početka nije bilo dileme oko pobjednika. Blazersi su već u prvoj četvrtini ubacili 31 poen i trasirali put prema uvjerljivoj pobjedi. Konačnih 91-73 dovoljno govori o omjeru snaga na terenu.

U pobjedničkim redovima se istaknuo K. J. McDaniels (17 poena, 7 skokova), koji se na taj način ovjenčao titulom najkorisnijeg igrača finalne utakmice. Prošlogodišnji junak Blazersa Swanigan je odigrao osjetno skromniju partiju (7 poena, 9 skokova, 5 asistencija). U redovima Lakersa je najefikasniji bio najkorisniji igrač cijelog natjecanja Josh Hart (12 poena), a uz njega su dvoznamenkasti bili tek Jeff Ayres (11) i Svjatoslav Mihajljuk (10).