Hrvatska
Regija
Ljetos vaterpolist, danas košarkaš… Vladimir Dašić službeno potpisao za KK Zadar

Ljetos vaterpolist, danas košarkaš… Vladimir Dašić službeno potpisao za KK Zadar

Autor: Paulo Sarić

Ako se spremi i dođe u nekadašnju formu Dašić će biti vrijedno pojačanje momčadi Ante Nazora.

Nekoliko dana nakon što je službeno obznanjeno da se treninzima KK Zadar priključio nekadašnji crnogorski reprezentativac i bivši igrač Budućnosti i Real Madrida Vladimir Dašić iz hrvatskog je abaligaša stigla i službena potvrda da je s 30-godišnjim krilnim igračem postignut dogovor o suradnji do kraja sezone.

- Dašić je igrač koji svojom kvalitetom i znanjem može biti nositelj igre. On je igračka klasa i sigurni smo da će ga trener Nazor dobro uklopiti u igru. Njegovo koljeno je sada u dobrom stanju i pun je motiva za igranjem u Zadru. Vjerujem da smo dobili pravo pojačanje - rekao je sportski direktor Zadra Branimir Longin.

Dašić je profesionalnu karijeru počeo sa 16 godina u najboljoj crnogorskoj momčadi i od prvih je dana slovio za jednog od najtalentiranijih igrača regije. Nije dugo trebalo da to pokaže i na parketu te je 2005. godine s reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina igranom na tlu istoimene državne zajednice.

Dobre igre u dresu Budućnosti brzo su privukle interes brojnih europskih velikana te je u jesen 2009. godine potpisao ugovor s Real Madridom, no u španjolskoj se momčadi nije najbolje snašao te je nakon dolaska Ante Tomića posuđen u Gran Canariju, da bi nakon samo jedne sezone u ABC ligi preselio u Italiju, točnije u Virtus Romu gdje je proveo narednih godinu i pol da bi se u siječnju 2012. vratio u Jadransku ligu i potpisao za tadašnju Union Olimpiju gdje je ostao do ljeta.

Narednu je sezonu podijelio između Bešiktaša i Metalca iz Valjeva, da bi 2014. potpisao za Al Ahli Dubai. Put ga je nakon toga vratio u Podgoricu gdje je igrao do travnja 2015. godine da bi se nakon godinu i pol pauze početkom 2017. odlučio reaktivirati i spremiti za prošlogodišnji EuroBasket potpisavši za ciparski AEK Larnaca. Ipak, na tom mu se putu ispriječila teška ozljeda križnih ligamenata radi koje je propustio Europsko prvenstvo te je od travnja prošle godine bio bez kluba.

Ali nije bio i bez košarke. Dašić se, naime, ovo proljeće aktivirao u košarci 3 na 3 te je u krajem travnja sudjelovao na turniru u Travnom gdje je njegova momčad 'Plan B' zauzela drugo mjesto.

Posljednjih je godina nekada ponajbolji crnogorski košarkaš za čije je usluge svojedobno bila zainteresirana i Cedevita puno više medijskog prostora zauzimao aktivnostima van terena, a zanimljivo je spomenuti da je ljetos zaigrao i – vaterpolo. Naime, sredinom srpnja novopečeni je igrač Zadra na glavu stavio vaterpolsku kapicu i nastupio za ekipu Bokelja koja je osvojila tradicionalni 13-julski turnir koji se održava povodom Dana državnosti Crne Gore.

S obzirom na to da je zadarska momčad već iskoristila pravo na obje zamjene u HT Premijer ligi, Dašić će pravo nastupa u prvenstvu Hrvatske steći tek u pauzi između prvog i drugog dijela ligaškog natjecanja, odnosno nakon Božića, dok pravo nastupa u regionalnoj ligi ima već od sljedećeg kola i utakmice protiv Crvene zvezde.

- Zna se što je Zadar u košarci i kakvi su ciljevi postavljeni ovdje svaku sezonu. Mogu samo reći da novac nikako nije motiv zbog kojeg sam ovdje. Imam 30 godina, potpuno sam spreman, možda i najspremniji u karijeri. Veselim se igranju pred vatrenim zadarskim navijačima i nadam se da ćemo imati dobru sezonu - poručio je Dašić nakon što je i službeno postao igrač Zadra.