Hrvatska
Regija
Ljubav u doba korone. Allen poslao emotivnu poruku navijačima i otkrio što posebno pamti iz Zadra

Ljubav u doba korone. Allen poslao emotivnu poruku navijačima i otkrio što posebno pamti iz Zadra

Autor: Paulo Sarić

Obiteljska atmosfera i osvajanje prvog trofeja nakon 12 godina zadarskom Amerikancu ostaju u lijepom sjećanju.

Bio je igrač oko kojeg su se ove sezone ponajviše lomila koplja. Znao je oduševiti igrom i dignuti gledatelje na noge šutovima iz driblinga preko ruke, atraktivnim zakucavanjem ili serijom ukradenih lopti, ali znao ih je i bacati u očaj nerezonskim pokušajima ili pretjeranim forsiranjem. Klasa pritom nikad nije bila upitna. Upitna je bila selekcija šuta koja je bacila određenu sjenu na čak 18,2 poena koliko je prosječno ubacivao u ABA ligi.

Drugi je to najbolji učinak igrača Zadra u posljednjih pet regionalnih sezona.

No, tek 35,2 posto lopti koje je Bryon Allen uputio prema suparničkom obruču prošlo je kroz mrežicu, što je i drugi najgori postotak u zadarskoj momčadi računajući igrače koji su ove sezone uputili barem 20 šutova.

Na toplo-hladna izdanja nadovezale su se i nesuglasice s trenerom Jusupom koje su eskalirale uoči susreta protiv Primorske kada je 27-godišnji Amerikanac bio privremeno udaljen iz momčadi.

Bio je to, pokazat će se, kraj njegove epizode u KK Zadar.

Pandemija korona virusa (COVID-19) paralizirala je svijet sporta. Natjecanja su zaustavljena. Lopta je stala.

U takvoj situaciji procijenjeno je da nema smisla plaćati igrača koji s trenerom nije na istoj valnoj duljini, pogotovo kada se ne zna kad će se momčad vratiti treninzima.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Allen je napustio Zadar i preko Švicarske odletio za SAD, odakle se putem društvenih mreža oprostio od svog donedavnog poslodavca i uputio emotivnu poruku ljubiteljima loptanja pod obručima u „Gradu košarke“.

Želio se zahvaliti navijačima i KK Zadar. Počeo bih s navijačima: „Hvala vam“. Hvala vam za sve što ste učinili ove sezone, hvala vam što ste me podupirali od samoga početka. Cijelu sezonu ste bili odlični. Od putovanja na gostovanja do bodrenja na domaćim utakmicama. Najbolji ste navijači koje sam imao u karijeri! Mislim to iz dubine svoga srca. Cijelu ste godinu bili nevjerojatni te mi je bila čast nositi bijelo-plavi dres znajući da imam vašu podršku – kazao je Allen kojemu će igranje u Zadru ostati u posebnom sjećanju – atmosfera i energija u dvorani su naelektrizirane i to je jedno od najboljih iskustava koje sam doživio u karijeri. Nedostajat će mi igranje pred vama i želim vam još jednom zahvaliti za sve što ste učinili za mene. Volim vas i želim vam sve najbolje.

Nakon toplih riječi upućenih zadarskim ljubiteljima košarke, Allen se, u maniri pravog profesionalca, zahvalio i klupskim strukturama.

Želim se zahvaliti i klubu bez kojeg ovo ne bi bilo moguće. Hvala što ste mi dali priliku igrati ove sezone. Stvarno sam zahvalan. Nevjerojatno je koliko sam lijepih stvari doživio i cijenim što ste me tretirali kao člana obitelji. Bili ste nevjerojatni od prvoga dana kada sam došao.

Uz atmosferu na tribinama i obiteljski odnos u klubu, ponajboljem igraču Zadra u posebnom će sjećanju ostati osvajanje Kupa „Krešimir Ćosić“ pred gotovo 9000 navijača.


Upravo je Allen jedan od najzaslužnijih za prekid dvanaestogodišnje suše KK Zadar. Pri rezultatu 44-54, do tad samozatajni Amerikanac vezao je tri poena, na što je nadogradio četiri izvrsne defenzivne reakcije iz kojih su stigli lagani poeni. Iako je u ključnih pet minuta prijelomne treće četvrtine ubacio „tek“ šest poena, Allen je s četiri ukradene lopte, i agresivnom momčadskom obranom bio jedan od katalizatora zadarskog preokreta.

Nosim samo dobra sjećanja, poput osvajanja kupa koji ima poseban značaj za mene, znajući da se takvo nešto nije dogodilo zadnjih 12-13 godina. Bilo je predivno to doživjeti i donijeti trofej u grad. Klubu želim puno uspjeha u budućnosti – poručio je Allen i za kraj dodao – želim se zahvaliti suigračima što su me prihvatili. Bilo mi je zadovoljstvo igrati s vama. Volim vas i želim vam sve najbolje. Želim vam uspješne karijere, puno sreće i zdravlja.