Europa i Svijet
Hrvatska
Ljubičić: 'Ponosni smo na prvu medalju u ovoj kategoriji'

Ljubičić: 'Ponosni smo na prvu medalju u ovoj kategoriji'

Centar mlade hrvatske reprezentacije se ozlijedio u 3. četvrtini finala.

Bogato reprezentativno ljeto muških mladih reprezentacija sjajno je otvorila U20 selekcija koja je na EP u Njemačkoj (Chemnitz) osvojila srebrnu medalju. Odličan turnir kao praktički jedini centar odradio je Krešimir Ljubičić koji se u finalnoj utakmici ozlijedio u trećoj četvrtini nakon čega više nije ulazio u igru.

”Dogodio mi se veliki peh jer sam krivo stao i tu smo malo izgubili kontrolu skoka. Nadam se da ozljeda nije teže prirode i da ću za tjedan dana moći normalno trenirati, kaže nam Krešo u javljanju nakon finalne utakmice o kojoj je kazao:

”Loše smo otvorili utakmicu i to nas je dosta koštalo i prilično izmorilo u nastavku utakmice. Uspijeli smo se u trećoj četvrtini vratiti u susret, a nažalost naše trice nisu ušle, a njihove jesu i to je bila prevaga. Desila mi se i ta spomenuta ozljeda, ali kada se sve pogleda na kraju moramo biti zadovoljni i ponosni jer smo osvojili prvu medalju u ovoj konkurenciji i veliko mi je zadovoljstvo što sam bio dio ove momčadi. Pokazali smo da nismo generacija bez zapaženog rezultata i nakon pojedinih otkaza i ozljeda Baje i Čizmića na pripremama smogli snage napraviti ovakav rezultat”.

Dobra vijest za Ljubičića je svakako da do početka priprema KK Cibona ima dovoljno vremena za oporavak nakon dugih priprema i samog prvenstva:

”Mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom. U utakmicama u skupini trener me pokušao sačuvati za drugi dio prvenstva i mislim da sam tu pružio dobre igre. Ostat će ta žal u finalu, ali ovaj turnir će biti jedno veliko i lijepo iskustvo za mene i cijelu momčadi”.