Intervjui
Ljubičić: Želimo pokazati da imamo kvalitetu

Ljubičić: Želimo pokazati da imamo kvalitetu

Centar Cibone u dresu U 20 reprezentacije uoči nastupa na Europskom prvenstvu.

Dva tjedna preostala su do početka EP za muške do 20.godina kojem će domaćin biti Chemnitz u Njemačkoj.

Naša reprezentacija završni dio priprema odrađuje u Dubrovniku gdje je u slijedeća tri dana očekuje prijateljski turnir na kojem će im suparnici biti Grčka, Finska i Slovenija. Razgovarali smo s centrom Krešimirom Ljubičićem, košarkašem Cibone koji nam je prenio dojmove dosadašnjeg dijela priprema.

”Prva dva tjedna u Velikoj pripreme  su se bazirale na podizanju fizičke spreme optimalne za napore koji nas očekuju. Odigrali smo i tri pripremne utakmice. Uz sparing utakmicu protiv A reprezentacije dva puta smo slavili protiv Crne Gore. Sada nas očekuju tri utakmice u Dubrovniku gdje želimo zadržati dobru atmosferu i pripremu za prvenstvo. Naravno da bi bilo lijepo dobiti sve tri utakmice. Vjerujem da dosadašnjim radom stručni stožer može biti zadovoljan”,kaže Ljubičić koji je usred problema s ozljedama i nekim otkazima ostao jedini centar u selekciji trenera Damira Rajkovića.

”Tako je ispalo da neki igrači nisu mogli doći pa sam praktički jedini centar. Imamo kvalitetne igrače na poziciji četiri koji me mogu zamijeniti i adekvatno pomoći. Moje je da dam sve od sebe, a igranje za reprezentaciju je uvijek bila čast. Nažalost ova naša generacija kroz prvenstva U16 i U18 nije polučila neki veći rezultat i sigurno da sada želimo pokazati da imamo određenu kvalitetu. Mislim da nam je prvi cilj izboriti četvrtfinale, a onda je sve moguće”

Povratkom s EP i odmorom Krešu očekuju pripreme u Ciboni koje će povesti novi trener Ivan Velić:

” Prije svega želim brzi oporavak našem novom treneru koji je doživio nesreću. Jedan novi početak za mene i igrače koji će biti u novoj sezoni. Uvijek je dolazak novog trenera određeni motiv i želja da se predstavimo u najboljem izdanju. Ja vjerujem da će slijedeća sezona i za mene i za klub biti bolja nego što je bila prošla”.