Hrvatska
Svi u Zadru pušu u isto idro: „Od sveg srca im želimo da konačno uzmu tu 'kantu'“

Svi u Zadru pušu u isto idro: „Od sveg srca im želimo da konačno uzmu tu 'kantu'“

Autor: Paulo Sarić

Košarka je jednostavan sport, ako zabiješ ideš gore, ako ne zabiješ - upadneš u rupu.

Pružili su Puntamičani solidan otpor „starijem bratu“, pogotovo u prve dvije četvrtine, ali na koncu nisu imali dovoljno snage da pokvare „unaprijed napisan scenarij“ po kojemu je KK Zadar bez puno drame stigao do polufinala. Vukli su na samome početku Petar Marić i Tomislav Cvitković, svoj doprinos su dali iskusni Šime Špralja i Teo Petani, no kada su igrači Danijela Jusupa jednom prešli u vodstvo - više se nisu osvrtali.

S manjim prekidima, prednost je nastavila rasti do kraja utakmice i konačnih plus 26.

Čestitam Zadru na ulasku u polufinale. Njih čekaju neke druge borbe. Kada do poluvremena nismo uspjeli doći u egalu, a u trećoj četvrtini se približiti - pukli smo. Zadar trenira na višoj razini, to je abaligaška momčad. No, mi smo se borili, kao i protiv Cibone i dali sve od sebe – izjavio je nakon utakmice jedan od najiskusnijih u zelenim redovima Teo Petani i kao prijelomni trenutak utakmice istaknuo završnicu druge dionice – nismo uspjeli realizirati dva zicera, a oni su zabili iz kontre i otišli na deset razlike. Kasnije te drže „na mišiće“ i ne daju ti da se vratiš. Košarka je jednostavan sport, ako zabiješ ideš gore, ako ne zabiješ upadneš u rupu. A mi se iz te rupe nismo uspjeli izvući.


FOTO: Šime Zelić (KK Sonik Puntamika)

Nekadašnji junior Zadra dobro zna kakve emocije u Donatovom gradu budi Kup „Krešimir Ćosić“, pogotovo u situaciji u kojoj je njegov bivši klub gotovo 12 godina bez trofeja.

Od sveg srca im želimo da konačno uzmu tu „kantu“ i razvesele ovaj grad, jer je ovom gradu to nužno – poručio je Petani.

Čestitkama se priključio i trener Sonik Puntamike Šime Kraljević koji je bio zadovoljan viđenim od svoje momčadi. Pogotovo u prvih 20 minuta.

Dobro smo izgledali. Doduše, imali smo par crnih rupa, a protiv ozbiljne momčadi kakva je Zadar takve rupe moramo skratiti ili ih uopće nemati. Na poluvremenu smo se dogovorili kako krenuti, ali prvih nekoliko minuta nastavka nismo imali dobar protok lopte u napadu, što je Zadar iskoristio i otišao na petnaestak razlike, nakon čega i motiv pada – kazao je Kraljević koji se okreće izazovima u HT Premijer ligi gdje ga u idućem kolu očekuje repriza jučerašnjeg dvoboja i novi okršaj sa Zadrom na Višnjiku.