Hrvatska
Ljudi, ljudi, vratija se Ljubo!

Ljudi, ljudi, vratija se Ljubo!

Šamadan u dresu Kaštelana.

Još kao kadet, tada 16-godišnjak, LJubo Šamadan je iz Kaštela otišao u KK 'Zrinjevac', u to doba jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj za rad za mlađim uzrastima. Ljubin talent prepoznali su treneri zagrebačkog kluba u kojem je ovaj 'fetivi' Sućuranin počeo sa igranjem košarke na visokoj razini. Od tada Ljubo piše svoju košarkašku povijest igrajući za renomirane klubove kao što su, uz već spomenuti 'Zrinjevac', još i 'Široki', 'Slavonski Brod', 'Geoplin Slovan', 'Cedevita', 'Šibenik' i mostarski 'Zrinjski'. 

Nisu ga mimoišli ni selektori B seniorske reprezentacije Hrvatske za koju je nastupao dvije godine, a neki ga pamte i po odličnim nastupima na 'All-Star' utakmicama. Na jednoj od njih osvojio je i prvu nagradu u 'zakucavanju'. Najbolje igre svoje bogate karijere pružao je u Slavonskom Brodu i Šibeniku kada je konkurirao i za najboljeg (MVP) igrača lige.

Sada se Ljubo, nakon dugog niza godina, vratio u Kaštel Sućurac u kojem je i zavolio košarku. Do kraja ove i cijelu iduću sezonu, trebali bi ga gledati u dresu 'Ribole Kaštela', moguće i duže, a tada bi svoje bogato znanje polako mogao početi prenositi i na svoje mlađe susjede.

 Evo kako on vidi svoj povratak u Kaštela:

 ''Uvodni dio nove sezone proveo sam na Kosovu, u klubu 'Bashkimi' iz Prizrena. S obzirom da se čelnici tog kluba nisu držali dogovora, odlučio sam se vratiti kući. Za vrijeme boravka u Kaštel Sućurcu u kojem živim, trenirao sam sa KK 'Ribola Kaštela', da bi se nakon nekog vremena dogovorili za suradnju. Drago mi je da sam se vratio u svoj grad i klub u kojem sam potekao. Sada sam napokon okružen svojom obitelji i prijateljima, a radost će mi biti potpuna ako uspijem pomoći matičnom klubu u nastavku sezone.''