Europa i Svijet
Hrvatska
Londonski susret Vrankovića i Rađe sa Šarićem

Londonski susret Vrankovića i Rađe sa Šarićem

Osmijeh na Šišijevom licu.

Londonska O2 Arena ugostila je utakmicu Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa. Dijelom ove NBA priče bili su i čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza.

Na poziv najjače lige svijeta, točnije Kima Bohunyja (Senior Vice President, International Basketball Operations u NBA) predsjednik HKS-a Stojko Vranković te predsjednik stručnog Savjeta za mušku košarku Dino Rađa bili su dio spektakla. 

U utakmici između Šarićevih Philadelphia 76ersa i Boston Celtica, a čiji  su dres nekada nosili i Stojko i Dino, spektakl u Europi je bio zagarantiran.

Bila je to sjajna prilika za susret prije svega s hrvatskim reprezentativcem Darijom Šarićem, ali i s mnogim ljudima iz NBA, između ostalih s poznatim Adamom Silverom, Brad0m Stevensom, Joeom Crawfordom.

Spomenimo kako je u utakmici Philadelphije i Bostona slavio Boston 114:103, hrvatski reprezentativac u dresu Sixersa Dario Šarić susret je završio sa 14 koševa (šut za dva 3-6, trica 1-5, slobodna bacanja 5-5), četiri skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte za 34 minute provedene na parketu.

Bio je to 16. puta da se neka NBA utakmica igra u Londonu, a već iščekujemo sljedeću jer London se zaista pokazao kao odlična 'europska'' pozornica za ugostiti NBA ekipe i napraviti spektakl.