Hrvatska
Longin postao team manager, ukida se mjesto sportskog direktora

Longin postao team manager, ukida se mjesto sportskog direktora

Autor: Sport 023

Trenera bira Nadzorni odbor, a igrače trener.

Branimir Longin u novoj sezoni obnašat će funkciju “team managera” Košarkaškog kluba Zadar. Vijest je to koja  je i službeno potvrđena iz kluba redakciji portala Sport 023. Dosadašnji sportski direktor, kojemu je ugovor istekao krajem prošle sezone, tako je dobio novu funkciju, a Zadar će nakon dužeg vremena službeno biti bez funkcije sportskog direktora.

– Odluka Nadzornog odbora je da klub više neće imati sportskog direktora. Nadzorni odbor će odgovarati za trenera, a trener za igrače – odgovorili su iz kluba na upit.

– Već neko vrijeme se u klubu raspravljalo o tome i donesena je takva odluka. Nema više izvršne vlasti u određivanju trenera i igrača, nego na moj prijedlog Nadzorni odbor bira trenera. Trener je taj koji bira igrače u skladu s financijskim mogućnostima i to je njegova isključiva odgovornost – pojasnio je Longin.

Što podrazumijeva nova funkcija “team managera”?

– Ja ću se i dalje brinuti o prvoj momčadi, putovanjima i svim potrebama igrača i trenera, kako na gostovanjima tako i na domaćim utakmicama. Osim toga, aktivno ću sudjelovati u radu omladinskog pogona, što uključuje naše tri mlade momčadi te Pet Bunara i Jazine – Zadar II – kazao je donedavni sportski direktor.

Prema tome, Veljko Mršić će po novoj sistematizaciji u klubu, ponijeti odgovornost i trenera i sportskog direktora, a posljednji takav slučaj u Zadru bio je Zmago Sagadin 2009.