Europa i Svijet
Hrvatska
Loša forma i ozljede bitnih igrača muče Cedevitu pred dvoboj s Trentom

Loša forma i ozljede bitnih igrača muče Cedevitu pred dvoboj s Trentom

Autor: Paulo Sarić

Da sve ne bude tako sivo pobrinuo se Marko Arapović koji se vratio treninzima nakon desetomjesečne pauze.

Cedevita se nakon dvije izgubljene utakmice za vikend, od Petrol Olimpije i Zadra, okreće europskim izazovima. Momčad Jurja Zdovca je zbog četiri poraza u prva četiri kola Eurokupa izgubila sve šanse za prolazak u četvrtfinale, no cilj je prekinuti negativan niz i s boljim raspoloženjem krenuti u nastavak sezone.

 - Moramo dobiti kako bismo vratili samopouzdanje. Jučer smo odmorili igrače poslije teškog vikenda te se vraćamo treninzima kako bismo nadogradili stvari koje su do sada bile dobre, Prije svega mislim na obranu koja je u Ljubljani bila na nivou. No, u napadu se uvukla nervoza. Palo nam je samopouzdanje pa promašujemo dosta otvorenih šuteva što je zasigurno posljedica umorakazao je trener Vitamina u najavi sutrašnjeg susreta protiv prošlosezonskog finalista talijanskog prvenstva.

Zagrepčani su u prvom ogledu sutrašnjih suparnika u Italiji bili nadomak pobjede. Vodili su i 18 razlike sredinom druge dionice, no loše drugo poluvrijeme ih je koštalo bodova te im je praktički usmjerilo europsku sezonu.

- Neće nam biti lako. Oni nam ne odgovaraju kao momčad. Atletski i fizički su jaki, igraju prljavo, guraju se te se moramo „potući“ ako želimo dobiti utakmicu – smatra slovenski stručnjak.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Hrvatskog su prvaka u posljednje vrijeme pogodile i ozljede te su s terena neko vrijeme izbivali hrvatski reprezentativci i bitni igrači u Zdovčevoj koncepciji Ivan Ramljak i Filip Krušlin. Potonji se prije nekoliko utakmica vratio u kadar te će biti na raspolaganju u narednim dvobojima.

- Imamo 0-4 u Eurokupu, ali smo svjesni da je to moglo izgledati drugačije. Prve dvije utakmice smo vodili, a i u Krasnodaru smo bili u igri do samoga kraja. Međutim, realnost je drugačija. U zadnje smo vrijeme prije svega energetski pali što se odrazilo i na rezultate. Bez obzira na to što smo završili europsku sezonu igramo na domaćem terenu i možemo izboriti pobjedu koja bi nam bila podstrijeh za daljnje natjecanje. Prije svega za ABA ligu i kup – izjavio je Krušlin koji se dotakao i lošije forme svoje momčadi u proteklim tjednima - košarkaška sezona je duga. Bude tu i dobrih i loših perioda. U prvom smo dijelu igrali dobro što su i rezultati potvrđivali, no nakon Nove godine se dogodio pad. Stigao nas je umor. Sutra imamo dobru priliku da pobjedom započnemo novi period dobre igre kakvu smo pružali u prvome dijelu.

Cedevita u srijedu neće moći računati na Ramljaka koji će još nekoliko dana biti van pogona, a nove probleme Vitaminima su stvorile ozljeda Tonija Katića i viroza Roka Lenija Ukića. Dok će Katić sigurno propustiti dvoboj protiv Trenta, nastup nekadašnjeg kapetana hrvatske reprezentacije je upitan, no dobra je vijest povratak treninzima Marka Arapovića nakon teške ozljede u završnici prošle sezone.

Utakmica se igra sutra u Domu sportova, s početkom u 20:15 sati.