Europa i Svijet
Loša večer za Hrvatske NBA igrače

Loša večer za Hrvatske NBA igrače

Autor: Teo Cilar

Nije ovo bila noć Hrvatskih košarkaša u NBA ligi. Dok Dario Šarić niti u drugom susretu Philadelphije nije ulazi u igru, Bojan Bogdanović, Ante Žižić i Dragan Bender nisu se baš iskazali.

Philadelphija je poražena od Boston Celticsa sa 110:102, a Dario Šarić niti u ovom susretu nije ulazio u igru za 76-erse. Bojan Bogdanović i Indiana Pacersi slavili su sa 106:102 protiv Cleveland Cavaliersa za koje opet nije zaigrao Lebron James. Babo je i u drugom susretu Pacersa bio u petorci, a za 17 minuta je ubacio 3 poena uz dva asista i skok. Iz igre je šutirao 1/5 od toga je trica bila 0/4. Pogodio je i jedno od dva slobodna bacanja. 

Ante Žižić je u 12 minuta za Cleveland ubacio jedan poen, jedan skok i jednu asistenciju, ali i dvije blokade te tri izgubljene lopte. Iz igre je šutirao 0/2, a slobodna bacanja 1/2. 

Dragan Bender dobio je najveću minutažu, on je u porazu Sunsa od Jazza 112:101 igrao 25 minuta. Ubacio je dva poena uz šut iz igre 1/6 od toga je tricu šutirao 0/3. Skočio je pet puta, imao je tri asistencije i blokadu. 

Danas se igra samo jedna utakmica, ali bez obzira na to dva će Hrvatska igrača na teren. Mario Hezonja i Damjan Rudež će u Floridskom derbiju zaigrati protiv Miami Heata Gorana Dragića.