Europa i Svijet
Loše izdanje Cedevite za -17 u Rusiji

Loše izdanje Cedevite za -17 u Rusiji

Autor: Teo Cilar

Dvije vrlo loše četvrtine odvele Cedevitu u uvjerljiv poraz kod Unicsa.

Nakon što su odigrali vrlo loše u prvoj četvrtini pa se vratili u drugoj i dobro parirali u trećoj, košarkaši Cedevite u posljednjoj su dionici ponovili vrlošu igru s početka utakmice i na kraju upisali uvjerljiv poraz u dalekoj Rusiji bez pomoći lakše ozlijeđenog Roka Ukića.


Unics-Cedevita 78:61 (22:9, 14:23, 21:20, 21:9)

Kompletna statistika utakmice

Nakon što je Cedevita povela s 9:4 poslije dvice Will Cherrya kojemu je to bio četvrti poen na utakmici, nismo mislili da će taj ubačaj biti i posljednji poeni "vitamina" u ovoj četvrtini. Domaćini su do kraja perioda napravili seriju 18:0 i stvarno je bilo nevjerojatno za vidjeti tako lošu igru Cedevite u tom periodu koji završava s 22:9 za domaćine.

Unics je drugi period otvorio serijom 5:2 za vodstvo 27:11, a to je ujedno bila i najviša prednost u prvom dijelu susreta. Uzvratila je tada Cedevita s dvije trice Demetris Nicholsa i Džanana Muse i smanjila na minus deset, ali domaćini su i dalje držali vodstvo između 10 i 13 poena razlike koliko je bilo na dvije i pola minute do kraja prvog poluvremena. Cedevita je tada konačno zaigrala puno bolje i zaključila prvo poluvrijeme serijom 9:0 u kojoj Karlo Žganec postiže pet poena, sve s linije slobodnih bacanja i smanjila visoko vodstvo domaćina na 36:32.

Cedevita je u trećem periodu u nekoliko navrata došla na minus dva, ali nikako nisu uspijevali doći do izjednačenja ili barem minimalnog vodstva. Tek na minutu do kraja, Cedevita je nakon jednog pogođenog bacanja Žganeca izjednačila na 52:52, ali domaćini odgovaraju serijom 5:0 kojom zaključuju treći period. 

Imala je Cedevita aktivan rezultat uoči posljednjih deset minuta, ali Unics taj period otvara serijom 14:2 za četiri minuta i 20 sekundi igre. Tu je susret bio riješen, a domaćini su tu prednost održavali do kraja za potpuno zasluženu pobjedu. Dodajmo kako je Cedevita u posljednjoj dionici postigla samo dva poena iz igre dok je preostalih sedam bilo s linije slobodnih bacanja. 

Najbolji u redovima hrvatskih prvaka bio je Žganec koji je ubacio 14 poena, a pogodio je 10 od 11 slobodnih bacanja. Musa je ubacio 13 uz pet skokova, a Cherry 12 uz 7 skokova i četiri asistencije. Kod domaćina najbolji Stephane Lasme s 18 poena i 9 skokova. 

Cedevitu u 3 sata ujutro očekuje let za Istanbul gdje presjedaju na let za Zagreb kamo bi morali sletjeti u 8 sati ujutro.