Hrvatska
Loše vijesti na Baldekinu: Kraj sezone za Andabaku zbog teške ozljede koljena

Loše vijesti na Baldekinu: Kraj sezone za Andabaku zbog teške ozljede koljena

Autor: Saša Ćirić

Ionako kratka rotacija Šibenčana postaje još skraćenija. Mogu li Rahimićevi igrači izdržati do kraja sezone u visokom radnom intenzitetu?

Versatilno krilo GKK Šibenke, 24-godišnji Kristijan Andabaka, danas će se podvrgnuti operativnom zahvatu koljena. Prema prvim procjenama u trenažni proces trebao bi se vratiti početkom rujna. Ozlijedio se već u trećoj minuti prvenstvene utakmice na gostujućem terenu protiv Zaboka, od čega je proteklo nešto manje od mjesec dana. Pokušalo se u međuvremenu utvrditi težinu ozljede u nadi da će se ista moći sanirati u što kraćem roku, ali želja kluba i mladog igrača se ipak nije ostvarila. Dijete Baldekina tako je na najneugodniji mogući način okončalo svoju povratničku sezonu u matični klub odnosno najviši razred natjecanja, nakon što je u dresu prvoligaša Pule 1981 odigrao pune tri sezone. Član startne petorke sjajne generacije šibenskih juniora u generaciji 97/98 (Radovčić, Badžim, Paić, Kalpić...) je u tekućoj sezoni HT Premijer lige postizao 5.5 poena uz 2.5 skoka i dvije asistencije u prosjeku. Njegov izostanak bit će veliki hendikep u rotaciji na krilnim pozicijama Narančastih, pa će trener Dženan Rahimić u trećem krugu domaćeg prvenstva morati malo promiješati svoj špil karata. Uzimajući u obzir proteklih nekoliko kola, za očekivati je da će minute na Andabakinoj poziciji popuniti mladi Juraj Pleadin, a polako bi se u natjecateljski ritam trebao vratiti i oporavljenik iz ozljede Ivan Gulin.

Šibenka trenutno drži sedmu poziciju u prvenstvu, a hoće li na njemu i ostati doznat ćemo nakon sutrašnjeg dvoboja s abaligašem Zadrom.