Hrvatska
Regija
Lovre Bašić produžio ugovor

Lovre Bašić produžio ugovor

Autor: Paulo Sarić

Očekuje se da je današnji potpis prvi u niski poteza koji se narednih (tje)dana mogu očekivati od zadarskog kluba.

Kapetan KK Zadar Lovro Bašić produžio je ugovor s dalmatinskim prvoligašem, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Mladi razigravač koji plijeni atraktivnošću svoje igre ponikao je u omladinskom pogonu hrvatskog abaligaša, te je jedini mladi zadarski igrač koji je tijekom prošle sezone dobivao relevantnu minutažu.

- Tako je. Meni je drago da smo se uspjeli dogovoriti s Lovrom, koji bi uz Jakova Vladovića trebao popuniti poziciju organizatora igre. Nadam se da će u novu sezonu ući motiviran. Ovo mu je možda i posljednja prilika da krene igrati na visokoj razini kakvu njegov talent zaslužuje. Nadam se da će ovu priliku ozbiljno shvatiti, a ja i moj stručni stožer bit ćemo mu maksimalno na raspolaganju - izjavio je trener Zadra Aramis Naglić za službene stranice kluba.

Drugi najmlađi kapetan u povijesti KK Zadar, odmah nakon Giuseppea Gjergje, za seniore je debitirao sada već davne sezone 2012/13 kada je odigrao svoje prve tri minute u zadarskom dresu. Naredne je godine počeo ponešto više participirati u igri dalmatinske momčadi, a to se posebno odnosi na drugi dio sezone kada je u Ligi za prvaka pod trenerom Rajkom Vidakovićem na terenu provodio gotovo deset minuta po susretu. Zbog nekoliko ozljeda koje su usporile njegov igrački rast jedan od najkreativnijih i igrački najatraktivnijih igrača na poziciji jedan koje je ne samo zadarska, već i hrvatska publika, imala priliku gledati proteklih godina nije dobio odgovornost i priliku koliku je mogao. Doduše, situaciju mu nije olakšala niti činjenica da je svake sezone imao objektivno dosta kvalitetnijeg igrača ispred sebe bez kojega bi Zadar jako teško ostvario svoje ciljeve i ostao u Jadranskoj ligi.


Bašiću je preostalo da dobrim igrača začini kraj svake zadarske sezone i ulije nadu da će upravo sljedeća biti – njegova godina. Još je 2015. s gotovo šest asistencija u prosjeku natruhtnuo potencijal kojega posjeduje, da bi isto ponovio i iduće sezone kada je u Ligi za prvaka bilježio najbolje brojke u karijeri te je zabijao gotovo devet koševa uz 6.2 asistencije. Nakon odlaska Glenna Coseyja gotovo je udvostručio svoje brojke u odnosu na prvi dio sezone kada se klub natjecao u ABA ligi.

Kada se očekivalo da će preuzeti uzde zadarske momčadi uslijedila je nova serija ozljeda radi kojih je mladi Zadranin prošle sezone odigrao manje od pola mogućih utakmica pritom bilježeći 4.6 poena i 3.3 asistencije po susretu.

- Veselim se ostanku u Zadru. To je moj klub i jedva čekam početak nove sezone. Motiviran sam i nastojat ću da ova sezona uistinu bude moja - kazao je Lovre Bašić. 

Zadarski je kapetan bio član dviju mladih reprezentacija, kadetske 2012. i reprezentacije do 20 godina 2015. godine, no niti u jednoj nije imao bitnu ulogu na parketu.


Ugovor je potpisan na dvije godine, po formuli 1+1.