Hrvatska
Lovre Runjić: 'Nebitno je gdje se pobjeđuje, najbitnije je pobijediti onu zadnju'

Lovre Runjić: 'Nebitno je gdje se pobjeđuje, najbitnije je pobijediti onu zadnju'

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split

Rimac: 'Zadar dobro poznaje svoje nedostatke, čak i bolje od kvaliteta'

Kreće desetodnevna utrka na tri pobjede između Splita i Zadra za titulu prvaka Hrvatske. Ili kako reče jedna od Žutih uzdanica Lovre Runjić.
'Nebitno je gdje se pobjeđuje, najbitnije je pobijediti onu zadnju', kazao je Runjić.

Prva utakmica na rasporedu je u petak u Zadru s početkom u 20 sati.

'Očekuje nas teška utakmica, kao što je bila svaka protiv Zadra. Cijelu sezonu smo radili da bi došli do ovoga, a znamo kakav je gorak okus ostao nakon prošlogodišnjeg finala. Ekipa je spremna i želimo ostvariti ono što lani nismo uspjeli. Neće biti lako igrati na Višnjiku, nikad nije ni bilo. Ipak, finale je sasvim druga priča, različita od bilo čega ranije. Izbrisali smo u našim glavama sve što je dosad bilo i fokusirani smo na jednu po jednu utakmicu', rekao je Runjić.

Nesporno je da finale nosi posebne emocije, poseban pritisak, uvijek je tako kada se momčadi bore za trofeje.

- Svi smo svjesni svojih zadataka, pogotovo što se tiče skoka i čvrste obrane. Je li to moja ili bilo koja druga rola nije bitno. Svi moramo biti skupa, čiste glave  i spremni na vrhunsko finale - zaključio je Runjić.
A Splitov trener Slaven Rimac maksimalno vjeruje u svoju momčad.

'Privilegija je biti u finalu, dijele nas tri pobjede od naslova. Sve ono ranije se zaboravlja, ovo nam određuje sezonu i moramo biti na vrhunskom nivou. Radujem se finalu, pauza između polufinala i finala je bila prilično duga. S nestrpljenjem očekujem prvu utakmicu. Svjesni smo svega što ona nosi. Zadar se kroz sezonu pokazao kao bolja ekipa od nas, to su činjenice. Imaju MVP-ja u Božiću, a i u Jusupu. Naš plan je dignuti nivo igre protiv njih na veći nivo pa ćemo vidjeti kako će oni odgovoriti. Ključ njihovih dosadašnjih pobjeda vidim u disciplini. Dobro poznaju svoje nedostatke, čak i više nego kvalitete. Mi smo, kad se sve zbroji i oduzme, te utakmice gubili u situacijama gdje bi uzimali neke loše šuteve pa se nakon toga ne bi vratili u obranu ili bi falilo discipline u zagrađivanju. Moramo biti bolji u obveznim dijelovima igre, a po onome što vidim na treningu mislim da će tako i biti', kazao je Rimac.
Žuti kroz finale planiraju ići korak po korak.

'Idemo utakmicu po utakmicu. Potreban je fokus na svaki posjed lopte, sa što manje grešaka. Ekipa je fokusirana, s nestrpljenjem očekujem početak da vidimo gdje smo sada u odnosu na Zadar. Za početak se nadam pozitivnom ishodu u prvoj utakmici', zaključio je Rimac.