Hrvatska
VIDEO Lovre Runjić prvo poluvrijeme bio gledatelj, a onda uništio Cedevitu Junior

VIDEO Lovre Runjić prvo poluvrijeme bio gledatelj, a onda uništio Cedevitu Junior

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split

Split poveo 1-0

Split je na Gripama u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske svladao Cedevitu Junior s 86:68 (21:10, 14:22, 23:19, 28:17) i poveo s 1:0. U odličnoj atmosferi pred skoro punim Gripama domaći su bolje otvorili utakmicu, limitirali Cedevitu Junior na samo dva ubačena poena u prvih šest minuta. Vodio je Split s 17:6, imao 32:10, ali ipak, do poluvremena gosti su došli do pristojnih minus 3 - 35:32.

- Kako smo igrali u prvom dijelu imali smo i dobar rezultat - komentirao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

U nastavku je ključni čovjek "Žutih" bio Lovre Runjić, koji nije igrao ni sekunde u prvih dvadeset minuta. Ubacio je tri trice bez promašaja, za osam minuta ubacio 14 poena (ukupno 17 poena). Cedevita Junior se nakon Runjićeve serije još malo držala, a onda je Split zagospodario parketom do končanih 86:68.  

Lovre Runjić - Foto: KK Split

- Gdje je Lovre bio u prvom dijelu? Ništa, vidjeli ste da nije bilo ništa. Bio je dobar plan, hahaha. Odvijala se drugačije utakmica, odlučili smo ući s Tišmom, Cedevita je navikla na Runjića, a znao sam da će nam donijeti energiju, dao nam je i ono nešto ekstra - pojasnio je Splitov trener Srđan Subotić.


U redovima "Žutih" odličan je bio Nelson sa 17 poena i 9 skokova, Shorter je ubacio 16 poena, svoj doprinos dali su i svi ostali.

- Obrana donosi pobjede, presudno je bilo što smo bili koncentrirani u obrani na detalje. Tek je 1:0, neće se oni predati, idemo u drugu utakmicu s optimizmom i samopouzdanjem. Svaku utakmicu želimo dobiti. Hvala navijačima, još jednom su bili pravi - kazao je Subotić.

Kod Cedevite Junior prvo ime bio je Vito Kučić sa 17 poena, Kruno Simon nije bio na svom nivou, osta je na 5 poena. Mulaomerović je napomenuo da je uoči utakmice njegov zlatni veteran imao laganih zdravstvenih problema.

- Splitova pobjeda je zaslužena, ali mojim igračima ne mogu nešto zamjeriti. Borili su se svi, ali ono što je sigurno u doigravanju se mora biti čvršći, s puno više koncentracije. Mi ćemo pokušati vratiti seriju u Split, svjesni smo da će biti teško. Atmosfera je bila odlična, puna dvorana, prava košarkaška - zaključio je Mulaomerović.