Hrvatska
Lovrićke i Požega bolje od Šimunićki i Podravca

Lovrićke i Požega bolje od Šimunićki i Podravca

Autor: Branko Tabak

Druga četvrtina završila je rezultatom 6-5.

Košarkašice Požege iznenadile su na gostovanju ekipu Podravca i slavile 52-63. Podravac je dobro otvorio susret, poveo 7-0 i nakon prve četvrtine imao 20-15. Uslijedila je druga četvrtina u kojoj su obje ekipe igrale rastrgano. 

Podravec je postigao šest, a Požega pet poena za siromašno prvo poluvrijeme (26-20). U trećoj četvrtini Podravac je stigao do +8 (43-35), ali Martina Lovrić i Lana Hrmić mini serijom 5-0 vraćaju Požegu u igru. 

U posljednjoj dionici od Podravac Giganta ostale su mrvice. Razigrale su se gošće, sustigle zaostatak prešle u vodstvo i na kraju slavile s uvjerljivih +11 (52-63. 

U redovima Požege Petra Lovrić postigla je 14 poena uz 5 skokova i 4 osvojene lopte. Kristina Soldo je uz 12 poena imala 9 skokova i 7 asistencija, a Lana Hrmić uz 11 poena i 7 skokova. Jedanaest poena postigla je i Martina Lovrić. 

U domaćem sastavu Valentina Šimunić je postigla 17 poena uz 7 skokova i 5 asistencija. Petra Šimunić ima je double-double učinak (po 11 poena i skokova), a Viktoriji Ćurić je za takvo što nedostajao jedan skok (9 skokova, 10 poena).