Intervjui
VIDEO Lovro Gnjidić: Vidim se u reprezentaciji i očekujem poziv izbornika Mršića

VIDEO Lovro Gnjidić: Vidim se u reprezentaciji i očekujem poziv izbornika Mršića

Autor: Vlado Radičević tportal Photo: Mornar Barsko zlato/Media Pro

Nisu me iznenadili dobri rezultati Cibone protiv tzv. favorita

Lovro Gnjidić, mladi hrvatski košarkaš koji je prošle sezone pokazao da je spreman za ulogu nositelja u zagrebačkoj Ciboni, nije iznenađen odličnim ulaskom Vukova u sezonu, piše tportal.

Iako je iza njega turbulentno ljeto, 20-godišnji Lovro Gnjidić ipak je, čini se, donio pravu odluku. Bio je jako blizu odlaska u ambiciozan crnogorski klub Mornar iz Bara, ali u posljednji tren došlo je do preokreta.

Uoči početka sezone Lovro je u dogovoru s ocem Borisom, nekada poznatim košarkašem, zamijenio menadžera i odlučio ostati u Ciboni. Iako je i sam govorio da je spreman za novi izazov i razinu više, ne žali zbog svoje odluke.


'Iskreno, drago mi je da sam ostao u Ciboni i potpisao ugovor jer mislim da je na kraju sve dobro ispalo, što se i vidi po našim igrama', kazao je za tportal Gnjidić, playmaker koji napreduje ogromnim koracima. Atletski je moćan, ima dobar pregled igre i ne srlja iz greške u grešku. Zapravo, mnogi su iznenađeni time koliko ima zrela rješenja u igri s obzirom na to da nema veliko igračko iskustvo na ovoj razini. Nije tajna kako je postao zanimljiv i NBA skautima, a ne samo europskim klubovima...

Foto: KK Cibona

I dok su gostujuća pobjeda nad Mornarom i domaća nad Megom u regionalnoj Admiral Bet Aba ligi mnoge iznenadile, Lovro kaže da njega - nisu. Očito je itekako svjestan toga kakav potencijal ima ova momčad.

'Nisam iznenađen našim igrama i pobjedama protiv tzv. favorita. Jako dobro treniramo, a treba reći da smo jako dobro odigrali i pripremne utakmice. Trenutačno smo u super ritmu i mislim da se to pokazalo na terenu.'

Foto: KK Cibona

Koliko je realno da ova momčad, pogotovo kada su u pitanju mladi igrači koji nose igru, kao što su Roko Prkačin, Danko Branković, Amar Gegić i vi, ostane na okupu i sljedeće sezone?

'Ne bih o tome… Fokusirajmo se svi na ovu sezonu i na što bolji rezultat. A o sljedećoj sezoni ćemo iduće ljeto.'

No razgovor nije mogao proći bez pitanja očekuje li poziv izbornika Veljka Mršića u hrvatsku košarkašku reprezentaciju, pogotovo jer se stalno provlači teza da nema playmakera.

'Naravno da se vidim u reprezentaciji i očekujem poziv. Isto tako se nadam da ću treningom s ostalim reprezentativcima zaslužiti i neku minutažu. Naporno sam radio da dođem tu gdje sam sada.'