Hrvatska
Regija
Lucija Kostić: U Beogradu moramo igrati bolju obranu

Lucija Kostić: U Beogradu moramo igrati bolju obranu

Košarkašice Trešnjevka 2009 u srijedu (19.30) u Beogradu očekuje susret 5.kola BTravel ligi.

Zagrepčanke će ugostiti Crvena zvezda koja je u prva četiri kola ubilježila tri pobjede, a ekipa Deana Nemeca je na omjeru od dvije pobjede i dva poraza. Jedna od igračica viceprvakinja Hrvatske koja posebno daje svoj udio u svim nastupima ”Zelenih” je Lucija Kostić koja u prosjeku skupi 10 skokoova i upiše 5 poena u ovoj ligi, a njen učinka još je izraženiji u Prvenstvu Hrvatske gdje je u posljednjoj utakmici protiv Plamen Požege ubacila 17 poena uz šut (7/7). 

”Crvena zvezda igra ove sezone jako dobro. Nešto su iskusnije od nas i nama je prvenstveno cilj ostaviti što bolji dojam, te napredak iz utakmice u utakmicu koji pokazujemo pokušati nastaviti i u ovom susretu. Najvažnija činjenica je da moramo odigrati bolju obranu nego što smo igrale u posljednjim utakmicama gdje smo primili previše koševa. U tim susretima smo uspijeli pobjediti, ali sigurno će to biti puno teže u ovoj utakmici. Bez obzira na naš dobar postotak šuta u tim utakmicama jako se teško osloniti na šut, a to u ovoj utakmici je veliki rizik”..kaže Lucija koja se ne boji visokog poraza od Zvezde s obzirom da je Beroe iz Bugarske koji je svladao Trešnjevku 2009 u Zagrebu poražen od Zvezde 95:64

Teško je uspoređivati te utakmice  jer mislim da smo mi tu prvu utakmicu protiv ekipe iz Bugarske odigrale pod dozom uzbuđenja jer smo debitirale u tom natjecanju pa smo radili neke naivne pogreške. U Podgorici smo kolektivno loše odigrale, a ostaje nam da si međusobno vjerujemo i uz savjete našeg trenera dajemo sve od sebe do kraja utakmice”.

Lucija je već naglasila vidan napredak u igri ekipe koja je godinu dana iskusnija, a za svoju igru će kazati ”Trebam još dosta raditi na sebi kako bi dostigla onu razinu igre na kojoj želim biti”.