Hrvatska
Luka Božić je povukao jedini logičan potez, Petrović je prvi 'okinuo'

Luka Božić je povukao jedini logičan potez, Petrović je prvi 'okinuo'

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Aco Petrović ga je izostavio pa se korigirao i naknadno pozvao. Priča je dobila nastavak

Nakon što je 14. veljače sportski direktor HKS-a i v.d. izbornika reprezentacije Aleksandar Petrović na konferenciji za medije objavio popis igrača na koje računa za pripreme uoči pretkvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo te su službeni pozivi upućeni na klupske adrese, sa strane Cedevita Olimpijer i Zadra stigla je informacija o nedolasku Karla Matkovića, odnosno Luke Božića.

Kako je i najavio, Petrović je imao spremne zamjene po pozicijama te su službeni reprezentativni pozivi upućeni Tomislavu Ivišiću i Lovri Runjiću.

Luka Božić je, koji god službeni razlog neodazivanja bio, povukao jedini logičan potez. Put od 'izborničke procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar' do 'pogriješio sam' bio je vremenski prekratak. Rekli bismo da se ne može mjeriti u satima nego u broju negativnih komentara koje je Petrović dobio za taj potez.

Potez Ace Petrovića ostavio je Božića na brisanom prostoru. Morao je odlučiti hoće li pogaziti ponos i staviti se na raspolaganje čovjeku koji ga ne vidi u svojoj koncepciji igre ili će odbiti poziv pa se naći na udaru kritike javnosti. Svašta mu se može sada utrpati pa ga cijeniti prema jednoj utakmici i reći da je pokazao koliko vrijedi protiv Cibone, da nije domoljub, da je smiješan igrač...Braniti se ne može. 

Šteta je, i za Acu i za Luku, da izbornik, odnosno v.d. izbornika, odnosno uskoro bivši izbornik, odnosno sportski direktor muških reprezentacija nije ostao dosljedan svojoj prvoj odluci.