Hrvatska
Luka Bujas će i dalje kormilariti Žutom podmornicom, prve želje ostanak Zrnića i Petanija

Luka Bujas će i dalje kormilariti Žutom podmornicom, prve želje ostanak Zrnića i Petanija

Autor: Branko Tabak

Mladi trener nastavlja suradnju s KK Jazine Arbanasi.

Luka Bujas ostaje trener KK Jazine Arbanasi. Mladi zadarski stručnjak momčad je preuzeo krajem studenog 2017. godine u trenutku kada je bila bez pobjede u HT Premijer ligi. 

Do kraja natjecanja ostvario je pet pobjeda, nedovoljno za ostanak. Momčad je ispala u Prvu ligu, no vodstvo kluba nije mu imalo što za zamjeriti. Dapače, dogovoren je nastavak suradnje. 

- Suradnja je dogovorena za jednu sezonu. Cilj nam je dovesti 4-5 igrača nositelja igre i sa što manje troškoba osigurati status prvoligaša i u sljedećoj sezoni, Dugoročno, svakako je cilj tražiti što skoriji povratak u HT Premijer ligu, no ova sezona bit će sezona stabilizacije nakon što nas je nastupanje u elitnom razredu hrvatske košarke financijski istrošilo, kazao nam je Bujas koji je kao trener jedne seniorske momčadi debitirao 2013. godine na klupi Križevaca sa samo 26 godina. Bio je i trener Škrljeva u kojem je naslijedio prošlosezonskog trenera Zadra Aramisa Naglića

Pripremem košarkaša Jazina za novu sezonu počele su u ponedjeljak. 

- Za sada je tu nekoliko igrača. Pregovaramo s ključnim igračima iz prošle sezone koje želimo zadržati. Riječ je o Marinu Zrniću, Teu Petaniju, Marku Atelju i Benjaminu Bučaju. Imamo još nekoliko igrača na radaru. Više ćemo znati za desetak dana. Trenutno smo u fazi slaganja momčadi, rekao je Bujas u razgovoru za Basketball.hr.