Time-out
Luka Dončić progovorio o višku kilograma: Opustio sam se, možda i previše

Luka Dončić progovorio o višku kilograma: Opustio sam se, možda i previše

Autor: Z.D.

15 kg viška


Mladi Slovenac Luka Dončić, koji od dolaska u NBA ligu slovi kao jedan od najboljih igrača na svijetu, ove sezone ne izgleda tako moćno. No, jedan od razloga je i višak kilograma čega je itekako svjestan, piše tportal

Iako Dallas u nekim utakmicama jako dobro izgleda činjenica jest kako nakon 24 utakmice u sezoni već imaju 12 poraza, a 22-godišnji Luka Dončić već je zbog ozljeda koljena i gležnja propustio nekoliko utakmica. Jedan od razloga zašto Dončić nije tako dominantan (prosjek mu 25 koševa, osam asistencija i sedam skokova) popriličan višak kilograma koji je itekako vidljiv.

Prema informacijama američkih novinara Dončić se pojavio na trening kampu s nekih 117 kilograma što je gotovo 15 kilograma više nego što je njegova idealna težina. No, ono što mnoge brine jest činjenica da od rujna početka listopada, kada se pojavio s viškom kilograma, gotovo nije smršavio.

'Ljudi stalno pričaju o tome, ali eto… imao sam dugo ljeto i malo sam se više opustio. Možda i previše… Nisam se baš brinuo o sebi', kazao je Dončić koj je novinare zaprepastio svojim iskrenim priznanjem o svom izgledu.

No, treba reći kako je Dončić zaista imao jako napornu sezonu, a nastupao je za Sloveniju i na Olimpijskim igrama u Tokiju te je prije toga igrao teške olimpijske kvalifikacije na turniru u Litvi gdje je briljirao. Jako puno utakmica u tijekom ljeta…

'Igrao sam na Olimpijskim igrama, a nakon toga sam uzeo tri tjedan slobodno i opustio sam se previše. Vraćam se polako', dodao je Dončić koji odmor većinom provodi u Hrvatskoj na otoku Krku u mjestu Punat.

Uostalom, tijekom ljeta u tom malom mjestu njegov automobil Lamborghini Urus Mansory, čija vrijednost je oko 400 tisuća dolara, izazvao je veliku pažnju.

Prije dolaska na Krk Dončić je u Ljubljani, gdje je stigao i vlasnik Mavericksa Mark Cuban, potpisao novi petogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan čak 207 milijuna dolara.

No, očito se u mjestu Punat baš dobro opustio i uživao u svim hrvatskim delicijama. A realno, odmor mu je itekako trebao.

No, treneru Dallasa Jasonu Kiddu to uopće ne predstavlja nikakav problem. Iako je jasno da je Dallas zbog čestih poraz au problemu jer u ovom trenutku nisu u play-off društvu.

'Znate, on je jednostavno takav. Otkad sam stigao na klupu Dallasa on tako izgleda i takvog ga poznajem', kratko je rekao Kidd.

No, činjenica jest kako Dončić nije tako moćan kao prošle dvije sezone kada je bio u konkurenciji za MVP-a lige, a analitičari su uočili kako mu je učinak u posljednjim četvrtinama – kada se lomi utakmica – lošiji nego ikada. Neki čak kažu da je puno sporiji nego prošle sezone. Barem zasad...

Nema sumnje kako će Dončić brzo biti u top formi i kako će se Dallas brzo vratiti pobjedama. Uostalom, i sam Dončić je toga svjestan.