Hrvatska
Luka Petrašić sprašio 38 poena, WD40 podmazao stroj KK Strožanac

Luka Petrašić sprašio 38 poena, WD40 podmazao stroj KK Strožanac

Izvještaj 2. kola Splitske košarkaške lige.

Drugo kolo donijelo je potvrdu predviđanja prije početka lige da će ovo biti vjerovatno najneizvjesnija liga zadnjih godina, s puno preokreta i neočekivanih pobjeda. Od pet utakmica koji su igrane ovog vikenda tri su završile u neizvjesnim završnicama unutar pet poena razlike, dok je najveću pobjedu kola ostvario novajlija Strožanac koji je zamrznuo ekipu Brda na - 36. Najefikasniji igrač kola bio je Luka Petrašić sa 38 poena, čime je istaknuo kandidaturu za najboljeg strijelca lige

BRDA -STROŽANAC 48:84

S obzirom da su Brda otvorila ligu s pobjedom nad Dalmacijom, a Strožanac porazom od Bambine, očekivala se  neizvjesna utakmica. Međutim, Strožanac je odigrao furiozno utakmicu i ogromnom uloženom energijom doslovno pomeo ekipu Brda i ostavio ih na -36. Već na poluvremenu je bilo uvjerljivih 28 razlike za ekipu Strožanca. U trećoj četvrtini ekipa Brda je pokušala promjenom obrane poremetiti ritam Strožanca u čemu su djelomično i uspjeli. Međutim trener Strožanca Ivan Muše vraća u igru Vicku Dedića poznatijeg kao WD40, koji je ponovno podmazao strožanački stroj, raširio krila u reketu i utakmicu vratio u mirne vode. Najučinkovitiji u redovima Strožanca su bili Vuko sa double doubleom od 26 poena i 10 skokova i Stipić sa 18 poena. Kod Brda istaknuo se Bosnić sa 21 poen, ali nije imao podršku ekipe.

PEDIDO - DALMACIJA 75:80

Ekipe Pedida i Dalmacije pokušale su doći do prve pobjede u splitskoj ligi. Utakmica je bila  neizvjesna do samog kraja, a ekipa Dalmacije je bila sretnija i došla do prve pobjede. U ekipi Dalmacije istakao se Gančević sa 19 poena ,12 skokova i 8 asista, te Lukač sa 17 poena. Kod Pedida  istakao se Knežević sa 26 poena i 9 skokova te Popović sa 15 poena.

BAČVICE - BAMBIN 85:86

U vrhunskoj i najneizvjesnijoj utakmici ekipa Bambine pobijedila je Bačvice sa tricom tri sekunde prije kraja, te došla do svoje druge pobjede u dva kola. Ekipu Bambine predvodio je Luka Petrašić za nevjerojatnih 38 poena i 16 skokova, to je ponio titulu najboljeg strijelca ovog kola. Kod ekipe Bačvica najefikasniji su bili Karaman sa 25 poena i Brzica sa 22 poena.

ADRIATIC STATIST - ŽUJA JE ZAKON 98:64

Ekipa Adriatic statista pregazila je ekipu Žuja je zakon sa 34 poena razlike, te još jednom pokazala da je jedna od glavnih favorita za osvajanje titule. Kod pobjedničke ekipe najefikasniji su bili Vitaljić sa 16 poena, Maras sa 15 poena i Marin sa 14 poena. Kod ekipe Žuje najefikasniji je bio Baranović sa 19 poena i 9 skokova.

DOUBLE DRIBBLE - DEMS 76:79

U posljednjoj utakmici drugog kola ekipa Demsa došla je u neizvjesnoj završnici do pobjede nad driblerima. Kod ekipe Demsa najučinkovitiji je bio Kruščić sa 20 poena te Macura sa double double učinkom od 19 poena i 11 skokova. Kod ekipe driblera imali smo dva double double učinka. Najučinkovitiji je bio Škaro sa 17 poena i 12 skokova, te Bagović sa 10 poena i 13 skokova. Ivan Bais postigao je 14 poena.