Hrvatska
Luka Šamanić u sred doigravanja napustio Petrol Olimpiju

Luka Šamanić u sred doigravanja napustio Petrol Olimpiju

Autor: Basketball.hr basketball.hr Photo: fiba.basketball.europe

NBA je sljedeće stepenica?

Mladi hrvatski reprezentativac i prvotimac ljubljanske Petrol Olimpije Luka Šamanić priprema se duži za put preko bare. NBA liga nije samo njegov san nego i realnost. Na nedavnoj utakmici slovenskog doigravanja protiv Šenčura (17 poena, 11 skokova) gledali su ga menadžeri San Antonio Spursa (R. C. Bufford) i Atlante Hawksa (Jeff Peterson).

Iz kluba su potvrdili da je Luka, u sred doigravanja za naslov prvaka, otputovao u Chicago gdje će se 16. i 17, svibnja održati NBA Draft Combine, višednevni event na kojem prijavljeni košarkaši prolaze testiranja i pokazuju svoje vještine.

Šamanić je jedini igrač koji na ovaj događaj dolazi iz Europe.

- NBA je moj san odmalena. Igrao sam u Barceloni, dvije godine sam u Sloveniji. Puno sam radio i spreman sam, radim na tijelu svemu što treba da bih mogao igrati NBA ligu. Ako želite igrati na najvišoj razini, morate igrati u oba smjera koliko god je moguće. Prije utakmice uvijek želim čuvati najboljega igrača, to je moja misija. Mislim da se mogu prilagoditi bilo kojem igrači, nisam kao većina igrača viših od dva metra, mogu se dobro kretati. Volim o sebi razmišljati kao igraču koji može čuvati bilo koga, koji u napadu može trčati i raširiti, koji je dobar strijelac, koji se može svakome prilagoditi, rekao je između ostalog 19-godišnji Luka u intervju za USA today, prenosi portal Sportcom.