Hrvatska
Luka Žorić MVP hrvatskog prvenstva

Luka Žorić MVP hrvatskog prvenstva

Autor: Paulo Sarić

Iskusni centar Cibone proglašen je za najkorisnijeg igrača

Nakon završetka finalne utakmice red je došao i na dodjelu nagrada. Uz medalje i pehar pobjednicima prvenstva Hrvatske, dijelila su se i individualna priznanja. Uz košarkaše Cedevite koji su obranili naslov prvaka države, razloga za slavlje imao je i jedan Cibos.

Luka Žorić izabran je za najkorisnijeg igrača hrvatskog prvenstva. Visoki Zadranin u 22 utakmice koliko ih je odigrao u dresu Vukova ove sezone zabijao je u prosjeku 17 koševa i hvatao 5.4 skokova, uz 2.2 asistencije. Premda nije bio najbolji niti u jednoj pojedinačnoj statističkoj kategoriji povratnik u hrvatsku reprezentaciju dobio je titulu MVP-a. Žorić je od svoga dolaska, ili bolje rečeno povratka, u Cibonu postao stožerni igrač najtrofejnije hrvatske momčadi i na najbolji način zamijenio mladog Antu Tonija Žižića. Već je u prvom susretu pokazao da će biti pojačanje zabivši 25 poena, a posebno je nezaustavljiv bio u četvrtfinalnim susretima protiv Zadra u kojima mu centri iz Donatovog grada nisu mogli staviti soli na rep.

Žorića su najkorisnijim igračem izabrali treneri momčadi iz elitnog razreda hrvatske košarke, a nagradu mu je uručio dopredsjednik HKS-a Nikola Rukavina.