Hrvatska
Luki Božiću nagrada Frane Vukić

Luki Božiću nagrada Frane Vukić

Autor: Branko Tabak

Zasluženo!

Zadarski list već 25. godina u kontinuitetu bira najbolje sportaše Zadarske županije. Među brojnim nagradama je i ona namijenjena najboljem košarkašu KK Zadar - Trofej Frane Vukića. 

Očekivano nagradu je osvojio Luka Božić koji je obilježio 2018. godinu. Mladi Bjelovarčanin u dresu Zadra najkorisniji je igrač prošle sezone, a ove je jedan od glavnih kandidata za MVP igrača ABA lige.

Božić je skočan, efikasan, zna i voli poslužiti upotrebljivom loptom suigrače... To je ono što nam otkriva i statistika. No, postoji i drugi dio priče, To je Lukina borbenost, sveprisutnost, energija, volja, želja za pobjedom...

Luka Božić - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

To je ono čime je kupio navijače. Njegov stil igre možda je atipičan, neki će reći da nema dovoljno košarkaškog šmeka. Ma dajte, molim vas, Da je u hrvatskoj košarci više ovakvih igrača i rezultati bi nam bili bolji. 

Nagrada je stoga završila u pravim rukama. Valja istaknuti kako nagrada nosi ime po tragično preminulom novinaru Zadarskog lista Frani Vukiću koji je, između ostalog, pratio rad KK Zadar, a život izgubio, ne svojom krivnjom, u prometnoj nesreći 2008. godine. Bilo mu je 37. 

Frane Vukić - Foto: Zadarski list