Time-out
Mađari, Španjolci i Hrvati imaju isti prosjek godina, a tko je najmlađi?

Mađari, Španjolci i Hrvati imaju isti prosjek godina, a tko je najmlađi?

Od 18 do 37 godina...

Bliže se i prve utakmice skupine C, nama posebno zanimljive jer u njoj igra i Hrvatska pa smo se pozabavili i godinama koje nose naši igrači, ali i protivnici.

U hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji najstariji igrač, Marko Popović, ima 35 godina dok najmlađi, Dragan Bender puni 20 godina za dva mjeseca. Prosjek godina u reprezentaciji Hrvatske je 28.

Današnji protivnik hrvatske reprezentacije, odnosno mađarski najstariji igrač, Krisztian Wittmann, ima 32, a najmlađi, Zoltan Perl, 22, a prosjek je i kod Mađara 28 godina. 

U Rumunjskoj reprezentaciji najstariji je Octavian Calota-Popa koji ima 32 godine, a najmlađi su Bogdan Nicolescu, Emanuel Cate i Nandor Kuti koji imaju svega 20 godina. Tako je kod Rumunja prosjek godina 26.

Kod Španjolaca je nešto drugačija situacija. Najstariji su Pau Gasol i Juan Carlos Navarro koji imaju 37 godina, a najmlađi je Juancho Hernangomez sa svojom 21 godinom koji je ujedno i mlađi brat španjolskog reperezentativca Willyja Hernangomeza.  Bez obzira na dva veterana, prosjek godina u ekipi je 28.

Najstariji članovi crnogorske reprezentacije su Tyrese Rice i Suad Šehović sa svojih 30 godina, a najmlađi je Dino Radončić s 18 godina te je i najmlađi igrač cijele C skupine. Prosjek godina je 26.

Za Čehe igra najstariji igrač Jiri Welsch koji ima 37 godina, a najmlađi Martin Peterka 22 godine. Prosjek godina je 25 što ih čini najmlađima u ovoj skupini.

No, bez obzira na godine, vjerujemo da nas čeka spektakl i da ćemo svaku utakmicu pratiti s puno užitka.