Europa i Svijet
Mađarska bogatija za hrvatskog košarkaša

Mađarska bogatija za hrvatskog košarkaša

Autor: Teo Cilar

Nakon uspješne sezone u Sloveniji i ABA 2 ligi, novi izazovi za krilnog košarkaša slijede u Mađarskoj.

Nakon vrlo dobre prošle sezone u Sloveniji gdje je krilni košarkaš Ivan Miličević (24, 204 cm) branio boje Rogaške, novi izazovi slijede mu u Mađarskoj. Njegov novi klub je JP-Auto Jaszbereny KSE.

Prošle je sezone u Sloveniji za Rogašku bilježio vrlo dobre brojke. Tako je u Prvenstvu Slovenije bio na prosjeku od 10.7 poena, 5.1 skokova i dvije asistencije u 16 odigranih susreta dok je u ABA 2 ligi imao još bolju statistiku. Tamo je odigrao 21 susret, a bio je na prosjecima od 12.4 poena, 6.3 skoka i 2.1 asistencije, a bilježio je i jednu blokadu po susretu.

Ivan je za naš portal prokomentirao prošlu sezonu u Sloveniji.

- Što se tiče moje epizode u Sloveniji, zadovoljan sam svojom individualnom igrom. Uhvatio sam konstantu, a što se tiče timskog uspjeha, ostaje žal za ne ulaskom među 4 ekipe ABA 2 lige jer nam je po kvaliteti bilo mjesto među četiri najbolje najbolje ekipe. 

Novi izazovi slijede u Mađarskoj.

- Mađarsku smatram iskorakom u mojoj karijeri i odlazak na nivo više. Moja očekivanja su da ću ispuniti ono što trener od mene očekuje te da ću pomoći klubu u ispunjenju ciljeva

Njegov novi klub je u prošloj sezoni, nakon prekida prvenstva zbog virusa COVID-19 bio na posljednjem mjestu, a u novoj sezoni očito ciljaju puno više. Ivan je u dosadašnjoj karijeri igrao za Dubravu, Kvarner 2010, Zrinjski i prošle sezone za Rogašku.