Hrvatska
Maestralni Toni Bilić predvodio Mladost do pobjede protiv Hermesa

Maestralni Toni Bilić predvodio Mladost do pobjede protiv Hermesa

Autor: HAKK Mladost Photo: HAKK Mladost

Prve muška liga

Mladost je u 16. kolu Prve muške lige svladala Hermes Analiticu 107:75.

Momčad Anđelka Matova već je na poluvremenu držala veliku prednost 56:42. Hermes Analitica u nastavku nije mogla smanjiti prednost pa je tako do kraja susreta Mladost povećala rezultat na 107:75.

Toni Bilić odigrao je maestralnu utakmicu za Mladostaše, zabio je čak 36 poena uz 5 skokova, 4 asistencije uz valorizaciju 38.

Za Hermes Analiticu Ante Smolić je ubacio 16 poena.

„Ekipa Mladosti zasluženo je pobijedila, nadigrali su nas u svakom dijelu utakmice. Utakmicu smo već izgubili u prvoj četvrtini kada se uopće nismo pojavili na utakmici. Neke reakcije mojih igrača nisu mi jasne, kao da se danas nekima nije dalo igrati, ili jednostavno ne mogu igrati na ovoj razini. Preostaje nam borba za opstanak ove sezone“, kazao je trener Hermes Analitice, Zvonimir Mravak.

„Ovo je jedna nagrada ekipi, čestitke ekipi što su se ovako pokazali. Mislim da su ovo korijeni koji se vuku u našim treninzima, i da smo dosta utakmica do sada odigrali u egalu, ali da ih nismo znali privesti kao ovu zadnju u Osijeku. Međutim, danas smo imali velik broj skokova, kako u napadu tako i u obrani, te dobru suradnju između igrača. Možemo biti zadovoljni, ali ovo je jedna u nizu utakmica i moramo ići dalje. Uz ovaj rezultat najvažniji je njihov košarkaški razvoj prema seniorima“, naglasio je Anđelko Matov, trener Mladosti.