Hrvatska
Regija
Maestralni Čakarun nedovoljan za finale, Marinelli i Cinac opet kobni za Golemca

Maestralni Čakarun nedovoljan za finale, Marinelli i Cinac opet kobni za Golemca

Autor: Branko Tabak

U finalu slovenskog prvenstva igrat će Petrol Olimpije, koja je s 2-0 u polufinalu bila bolja od Rogaške, i Krka.

U majstorici polufinalne serije Krka je na gostovanju pobijedila Primorsku hrvatskog trenera Jurice Golemca 72-74. Nakon izjednačenog prvog poluvremena (42-41) Marjan Čakarun je simultankom odveo Primorsku na +10 (63-53). Statisti je Zadranin u trećoj četvrtini zabio 16 od 21 poena svoje momčadi..

Držala je Primorska tih deset poena viška do 35. minute. Aktivirala se tada artiljerija Krke koja je s tri povezane trice ((Jošilo, Marinelli, Fifolt) vratila prednost na gostujuću stranu.

U završne dvije minute odvijala se prava drama čiji je tragičar na kraju ispao upravo Čakarun. Promašio je dva od četiri bacanja, a nakon što je Paolo Marinelli 45 sekundi prije kraja doveo Krku u vodstvo 69-70. U sljedećem pokušaju Primorske Čakarun promašuje tricu, a Bratož s četiri povezana bacanja dovodi goste na korak do pobjede (69-74). .

Deset sekundi prije kraja opet se zakuhalo. Zupan je tricom smanjio na 72-74, Dino Cinac je promašio oba bacanja za Krku, a nakon napadačkog skoka Čakaruna ubojiti tricaš Matic Rebec pravi prekršaj u napadu što je bio znak da može početi veliko slavlje gostujućih igrača.

Bio je ovo deseti ovosezonski obračun Krke i Primorske. Omjer pobjeda i poraza je izjednačen, no apsolutni pobjednik je Krka koja je dobila dvije najvažnije utakmice sezone: finale Druge ABA lige i majstoricu polufinala doigravanja.

Marjan Čakarun je odigrao fantastičnu utakmicu. Postigao je 34 poena uz 8 skokova. Na drugoj strani Paolo Marinelli je sa 16 poena (3 skoka, 4 asistencije) bio drugi strijelac Krke (iza Domena Bratoža koji je zabio 21). Dino Cinac je postigao dva poena uz 2 skoka.

Prva utakmica finala između Petrol Olimpije i Krke igra se u Stožicama u subotu 19. svibnja.