Hrvatska
Regija
Maj Kovačević dugo čekao Zadrane, a potom potpisao za Krku

Maj Kovačević dugo čekao Zadrane, a potom potpisao za Krku

Autor: Branko Tabak

Tko je tko u KK Zadar?

Maj Kovačević je nakon isteka ugovora s KK Zadar, u kojem je želio ostati unatoč činjenici da je dobar dio prošle sezone pauzirao zbog nesređenog stanja u klubu i FIBA-ine blokade, potpisao ugovor s Krkom iz Novog Mesta.

Maj je dugo, predugo čekao Zadrane, a onda se odlučio za povratak u rodno mjesto i klub u kojemu je stasao.

Klub je to koji je postavio jasne i visoke ciljeve, sportašu svakako motivirajuće, a to su finala nacionalnih natjecanja, barem jedan slovenski trofej i povratak u prvi razred ABA lige.

Zadra je tako propustio priliku zadržati u svojim redovima dobrog šutera. Klub s Višnjika pokušava uz pomoć Grada Zadra upsostaviti kakav takav ustroj i napraviti smjenu na rukovodećim pozicijama.

Za sada v.d. direktora je Boris Skroće (u ostavci). Natječaj za novog direktora nije priveden kraju, a nova sezona se bliži...Istovremeno, službeno klub još uvijek nije predstavio Branimira Longina kao novog sportskog direktora, iako su mu odriješene ruke za slaganje momčadi, niti se itko iz kluba zahvalio dosadašnjem sportskom direktoru Branku Skroči, koji je to još uvijek formalno-pravno.

U takvom okruženju, u klubu opterećenom s dvije blokade, FINA-inoj i FIBA-inoj, postavlja se pitanje s kim je Maj Kovačević uopće mogao pregovarati.