Hrvatska
Regija
Makedonci hvale publiku, Naglić nezadovoljan skokom

Makedonci hvale publiku, Naglić nezadovoljan skokom

Autor: Paulo Sarić

Lukaić prepun dobrih želja, porazu unatoč.

Zadar je večeras odigrao još jedan dobar susret. Na krilima fantastičnoj Joshue Bostica nadvisio je makedonskog prvaka MZT rezultatom 105-80 i praktički osigurao ostanak u Jadranskoj ligi. Trener Zadra, Aramis Naglić, očekivano, bio je zadovoljan utakmicom.

- Odigrali smo dosta dobro. Znali smo da protivnik ima napadački talent i u trenucima kada nismo bili pravi i držali potreban ritam, igrali smo egal. Recept je bio da igramo agresivno cijelu utakmicu, a to smo uspjeli ispoštovati 30-ak minuta. Večeras nismo bili pravi u skoku. Oni su imali deset skokova vise od nas i na tome moramo poraditi u narednim utakmicama – kazao je strateg Zadrana nakon nove velike pobjede.

Najbolji pojedinac dvoboja bio je Joshua Bostic koji je zabio 38 koševa čime je došao na poen od Pankracija Baraća koji s 39 poena drži rekord dalmatinske momčadi u regionalnom natjecanju. Amerikanac je kraj utakmice dočekao na klupi lišen prilike da „skine“ bivšeg igrača Zadra koji je jučerašnju utakmicu odgledao s tribina.

- Nisam to znao. No, zašto Pankraciju ukrasti tu titulu – kroz smijeh je kazao Naglić.

Makedonci su, s druge strane, nastavili s lošim partijama. Sa samo dvije pobjede iz 14 utakmica čvrsto se nalaze na začelju ABA lige s malim šansama da osiguraju ostanak.

- Čestitam Zadru na pobjedi. Mi smo loše otvorili susret. Konfuzno smo igrali u napadu, a nismo bili dovoljno borbeni u obrani, što je domaćin iskoristio. Ovaj je rezultat samo posljedica toga – kazao je Marko Simonovski koji je nije propustio pohvaliti domaću publiku - atmosfera je bila fenomenalna i mogu reći samo jednu stvar. Bravo!

Trener makedonskog sastava Željko Lukaić pred novinare je izišao u lošem raspoloženju, ali s dobrim željama.

- Čestitam igračima Zadra na zasluženoj pobjedi, na dobroj igri i dobrim rezultatima ove sezone. To su zaradili sportski i svojim ponašanjem na terenu. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam svima Božić i novogodišnje praznike. Želim vam puno zdravlja i sreće, a košarkašima da ih zaobiđu povrede.

O utakmici nije mogao reći puno novoga.

- Zadar je ušao strašno motiviran. Svi na terenu su dali svoj doprinos. Sve je kretalo iz obrane. I trčanje i skok… Igraju dobar pritisak, „dosadni“ su za protivnika. Kasnije iz takve igre dolazi i dobra igra u napadu i precizan šut. Mi imamo svoje probleme. Imali smo velike promjene u sastavu i neke ozlijede, no moramo biti realni i reći da je Zadar trenutno bolja momčad. Tražili smo svoju šansu, no naša je stvarnost da se moramo okrenuti budućnosti. Nećemo odustati, no po meni je sada najbitnije da se okrenemo makedonskom prvenstvu da probamo popraviti dojam i naporno raditi kako se više nikada ne bi doveli u situaciju da izgledamo kako smo izgledali ove sezone. Trenutno nismo fizički spremni za zahtjeve koje nalaže moderna košarka. Uvjeren sam da moji igrači znaju igrati, no moraju se fizički podići na viši nivo, ali i pokazivati vise srca u obrani – rekao je srpski stručnjak na klupi MZT-a i zaključio - drago mi je da je atmosfera u Zadru prava košarkaška. Onakva na koju smo bili godinama navikli. Drago mi je da se taj žar ponovno vraća.