Hrvatska
FOTO: Makoi, Bošnjak, Lisica i Topalović rastopili ambicije Sonik Puntamike

FOTO: Makoi, Bošnjak, Lisica i Topalović rastopili ambicije Sonik Puntamike

Pripreme su jedno, a igra za bodove nešto sasvim drugo.

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na otvaranju nove sezone hrvatskog prvenstva. U potpuno jednostranoj utakmici, bolje od Kuliševih momaka bile su Vrijednosnice Osijek rezultatom 89:66.

Prve minute protekle su u početnom opipavanju snaga i premda su Puntamičani napravili prvi „mini break“ pobjegavši tricom Ivana Vučića na 2:7, već je na samom otvaranju bilo vidljivo da Osječani nipošto nisu momčad koju valja podcijeniti. Nije trebalo dugo čekati da Vrijednosnice uhvate željeni ritam i vrate utakmicu u egal, nakon čega je na scenu stupio Đorđe Topolović. Mladi bosanskohercegovački reprezentativac stvarao je velike probleme zelenoj obrani i u samo nekoliko napada ubacio 13 poena (dvije trice), odvevši svoju momčad na dvoznamenkastu prednost (23:13). Upečatljiva dionica 20-godišnjaka iz Gradiške natjerala je trenera Stipu Kuliša na prve veće rotacije, no domaćini se nisu dali smesti pa se u drugu dionicu tek nakon trice Petra Marića ušlo s 28:18 za slavonski sastav.

Dobar protok lopte košarkaša Vrijednosnica stvarao je velike probleme Zadranima, a kada se sredinom prvog poluvremena razigrao i Šime Lisica semafor je pokazivao neugodnih minus 17 iz perspektive Sonika (39:22). Razliku je nedvojbeno stvarao i veliki broj izgubljenih lopti „Zelenih“, čak deset u tim trenucima, pa nije trebalo dugo čekati ni da se VROS odvoji na okruglih plus 20 (44:24). Dvojcu Topolović-Lisica u završnici prvog poluvremena se priključio i novopridošli Marko Bošnjak za ogromnih 54:27 uoči odlaska u svlačionice.

Nastavak susreta nije donio veće promjene. Makoi je nastavio „udarati ritam“ domaćim napadima, a isti je igrač u 28. minuti pogodio za okruglih plus 30 (71:41), pa smo do kraja gledali mirno odrađivanje posla domaćeg sastava. Iz dosta skromne igre Puntamike valja spomenuti tek kratkotrajnu iskru u vidu dviju vezanih trica Gabriela Marića na početku posljednje dionice i nekoliko dobrih poteza u samoj završnici za ublažavanje rezultatski visokog poraza.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Đorđe Topolović i Anyiarbany Makoi s 23, odnosno 20 poena, dok su Sonik predvodili Pavle Marčinković s 13 koševa, sedam skokova i pet asistencija te Petar Marić i Marko Jurič s po 12 poena.