Hrvatska
Mala škola košarke Sesara i Gorice na Baldekinu

Mala škola košarke Sesara i Gorice na Baldekinu

Autor: Branko Tabak

Energetski slom Šibenke.

Josip Sesar i Gorica 'školovali' su večeras na Baldekinu momčad Šibenke i pokazali kvalitetu koja ih svrstava u sam vrh HT Premijer lige. Gosti su slavili s uvjerljivih  58-82.

Nakon prvih 10 minuta domaćini su imali prednost 17-14. Ostatak susreta pripao je Goričanima, a pitanje pobjednika riješeno je još u trećoj četvrtini. Šibenka se najbliže prišulja na pet poena zaostaka, a onda je velikom serijom Gorica slomila otpor domaćina i prelomila susret.

Imao je Sesar rješenje za udarni dvojac Šibenke Vladović-Dašić, a bez njihovog značajnijeg učinka momčad Mira Jurića, barem za sada, ne može računati na pobjede, posebice ne protiv momčadi posložene poput ove s kojom je večeras Gorica istrčala na Baldekinu. Ključ pobjede bile su učestale rotacije (9 igrača je igralo više od 15, odnosno 10 više od 10 minuta)  velika energija kojom je Gorica doslovnu ugasila sve nade Šibenke. Pretrčala ih je i energetski iscrpila. Istina, kod Šibenke se vidio izostanak centra Mladena Primorca, ali nije to slamka na koju se Miro Jurić smije hvatati.

Za sada njegova momčad vozi na pogon individualne kvalitete, kada ona nestane, nestane i igra. Rana je faza natjecanja i ovakav poraz kao prizemljenje napuhane, pomalo i euforične atmosfere u Šibeniku, momčadi je možda i dobrodošao.

Gorica je s druge strane nakon što drugu sezonu u kontinuitetu pokazuje kvalitetu izborila status favorita. Nova je to uloga za Sesara do koje nije stigao preko noći, već radom, ali i novi izazov, jer iz drugog je plana puno lakše napadati. 

Rezultati by SofaScore


Večera su se u redovima pobjedničke momčadi istaknuli Ivan Majcunić (17 poen), Ivan Vraneš (14) i Petar Babić (13), dok su Šibenčane predvodili Ivan Gulin s 13 i Ivan Mileković s 12 poena. 

Jakov Vladović je postigao 8, a Vladimir Dašić 6 poena uz 8 skokova.