Hrvatska
Mali koš za velike radosti

Mali koš za velike radosti

Autor: Z.D.

Razvoj amaterskog sporta.

U subotu i nedjelju 9. i 10. travnja, Košarkaški klub Pula 1981 organizira turnir za najmlađe, kategoriju dječaka uzrast U-13.

- Pozvali smo pet hrvatskih momčadi (Dinamo Zagreb, Grafičar Ludbreg, Fažana, Medulin i Rovinj), a turnir će se održati u Domu sportova Mate Parlov, rekao je u izjavi za portal Basketball.hr sportski direktor KK Pula 1981 Leo Krizman i nastavio:

- Turnir je svojevrsni 'šlag na tortu' ovosezonskog projekta Škole košarke Mali Koš, kojim se posebno ponosimo i kojeg je prošlog ljeta sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta kroz Natječaj razvoja amaterskog sporta. Taj je projekt usmjeren ponajviše prema osnovnoškolcima nižih razreda, a naši su se treneri posvetili djeci kako bi ih naučili osnovama košarke, ali i prijateljskoj atmosferi i zajedničkoj suradnji. Škola košarke se u organizaciji našeg kluba održava tijekom čitave školske godine u pulskim osnovnim školama Šijana, Kaštanjer i Vidikovac, dok smo ljetos trenirali na vanjskim terenima Doma Braće Ribar', zaključio je Krizman.