Hrvatska
Mali košarkaški jubilej u Dardi

Mali košarkaški jubilej u Dardi

Košarkaški turnir „Cockta mini basket Darda 2019.“ odigran je u prijepodnevnim satima u nedjelju (9. lipnja) u dvorani Osnovne škole u Dardi.

Petu godinu za redom, već tradicionalan turnir malih košarkaša, u organizaciji KK Vrijednosnice Os Darda. Mini jubilej za „mini košarkaše“ okupio je preko 100 mališana iz škola košarke Slavonije i Baranje. Ove godine na turniru su se družila djeca iz škola košarke KK Borovo, KK Vinkovci, KK Đakovo, KK D.Miholjac, ŠK VROS (Osijek, Darda, Bilje), KA Čepin i KK Olimpinspekt. 

Već standardna prilagođena košarkaška pravila ovog turnira, dječacima 2009+ godišta osigurala su vrlo dinamične utakmice koje su uvijek završavale sa sportskim pozdravom i osmjehom na licima mališana. Dobar preduvjet za takvu košarkašku radionicu su pravila koja već godinama vrijede na turniru: igralo se 2x12 min. prljave igre, koševi su na sniženoj visini, lopte manje veličine, smanjene dimenzije igrališta, igra u terenu s tri na tri igrača, igra bez semafora i rezultata, kontinuirane izmjene i učešće svih igrača, a umjesto sudaca, treneri su sudili i u igri poučavali djecu. 

U isto vrijeme za 20-ak dječaka 2006. godišta se u dvorani odigravao i klasični basket na jednom košu sa 3 na 3 igrača. Mora se priznati kako borbenosti i zalaganja na terenu nije nedostajalo.

Na kraju ovog prekrasnog košarkaškog druženja, a u skladu s primarnim ciljem ovog turnira (animacija djece za igru pod obručima), pobjednici su svi sudionici. Mališane je tako organizator nagradio s medaljama uz okrepljujuće napitke Cockte, Cedevite i Kale. Uz organizatora ovog dječjeg košarkaškog turnira, KK Vrijednosnice Os Darda, za osmjehe na licu djece pobrinuli su se i sponzori Atlantic Grupa i Općina Darda. 

Završni ambijent turnira upotpunjen je zajedničkom fotografijom svih sudionika.