Hrvatska
Mali Šibenčani će prije naučiti dvokorak nego abecedu - kako to?

Mali Šibenčani će prije naučiti dvokorak nego abecedu - kako to?

Autor: Saša Ćirić/Grad Šibenik Photo: sibenik.hr

Dražen bi bio ponosan.

Često znamo u mješavini osjećaja rezigniranosti i bijesa upućivati primjedbe lokalnim vlastima, osobito kad se radi o manjku sportskih i zabavnih sadržaja za najmlađe. Naravno, treba imati dovoljno intelektualnog poštenja i snage za upućivanje pohvale tim istim lokalnim vlastima kad povuku kvalitetan potez.
Ovo je jedan od tih poteza.

Grad Šibenik pokreće pilot projekt besplatne poduke bavljenja sportom za predškolce. Plan obuhvaća nekoliko najpopularnijih kolektivnih sportova, a s kojim bi se moglo krenuti u gradu Dražena Petrovića i Darija Šarića nego s košarkom?

Grad Šibenik i Zajednica sportova će osigurati infrastrukturu za održavanje treninga, a pilot projekt će započeti održavanjem košarkaških treninga. Treninzi će se održavati u popodnevnim satima u sportskoj dvorani OŠ „Juraj Šižgorić“, a provodit će  ih treneri iz škole košarke „Dražen Petrović“. Tim povodom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, u pratnji Josipa Milakovića i trenera iz Škole košarke „Dražen Petrović“ obišao je danas školsku dvoranu u kojoj će se treninzi održavati.

 „Iako ovaj pilot projekt kreće s košarkom, planirano je da se nastavi i s drugim sportovima koji će kroz naredno razdoblje biti uključeni u program. Program rada s djecom predškolskog uzrasta izrađen je od strane kluba koji je dobio povjerenje da provodi treninge. Cilj ovog projekta je omogućiti djeci grada Šibenika  ulazak u svijet sporta na stručan i profesionalan način. Također, besplatnim bavljenjem sportom cilj je stvoriti naviku roditeljima da od samih početaka djetetova odrastanja steknu naviku da sport treba biti način života njihove djece.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 Početak pilot projekta i prvo okupljanje djece je u ponedjeljak 15. listopada 2018., a termini treninga košarke su ponedjeljak i srijeda od 17:00 – 18:15 sati, ulaz u dvoranu je sa strane tehnološke ceste.

 Svi zainteresirani roditelji za školu košarke mogu dovesti svoje dijete u naznačeni termin, a za sve dodatne informacije kontakt osoba u OKK Dražen Petrović je Josip Milaković (kontakt: 091 336 4321).