Hrvatska
Regija
Maljković: Onaj tko glasa protiv Jugoplastike bi se trebao liječiti

Maljković: Onaj tko glasa protiv Jugoplastike bi se trebao liječiti

Autor: Slobodna Dalmacija Z.D. Photo: Ivica Veselinov (KK Mega Bemax)

U raljama politike.


Nakon što je nedavno objavljeno kako splitsko Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog da se Košarkaškom klubu Split i u sljedeće dvije godine produlji financijsko ulaganje po sedam milijuna kuna godišnje oglasio se i legendarni trener Žutih Božo Maljković

S nestrpljenjem se u Splitu čeka nova sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se odlučivati o Košarkaškom klubu Split i njegovoj budućnosti.

Odavno je taj klub, koji je tri puta za redom bio prvak Europe, ispao iz europskih natjecanja i došao na rub preživljavanja. Vodstvo u klubu se mijenjalo, lutalo se s politikom vođenja kluba i ulaganjem u domaće igrače, ali povijest klubu s Gripa nitko ne može oduzeti.

Ukratko, spomenuti novac od sedam milijuna kuna – koji bi klub dobio u sljedeće dvije godine – značajno bi pomogao radu omladinske škole kojoj bi pripalo četiri milijuna kuna dok bi preostalih tri milijuna išlo u ulaganje u poslovanje kluba kroz dokapitalizaciju društva. No, sada je sve to došlo u pitanje i o sudbini trostrukog prvaka Europe odlučuju gradski vijećnici.

'Ne mogu razumjeti da jedan grad kao Split ne može učiniti ništa da taj klub koji su stranci proglasili najboljim svih vremena normalno živi i radi, imajući pritom u vidu i vlasništvo koje ima nad klubom. Ako ništa drugo, zbog najveće tradicije koju ima u Europi, najvećih rezultata, najvećih igrača, trenera koje je dao...', kazao je bez dlake na jeziku za Slobodnu Dalmaciju legendarni trener Božo Maljković dodavši zašto je zaprepašten:

'Nevjerojatno mi je da se zbog političke ostrašćenosti može biti protiv takvog kluba. Bez obzira tko pripada kojoj političkoj opciji, svatko onaj tko glasa protiv Jugoplastike bi se trebao liječiti. Takva politička ostrašćenost je za psihijatrijsko promatranje', dodao je Maljković kojeg čudi što je suma o kojoj je riječ problem za jedan grad kao što je Split.

'Nije to problem za Čačak, odnosno Borac, nije to problem za Laktaše odnosno Igokeu, a predstavlja problem za Split!', dodao je ogorčeni Maljković koji je na sve načine pokušavao pomagati svom bivšem klubu, a na tu temu se nedavno sastao i s splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

No, svjestan je kako će, ako glasovanje ne prođe, bivša Jugoplastika doći i probleme u kakvim još nije bila. To će biti novi udarac za hrvatski sport…