Hrvatska
March Madness na parketu Boćarskog doma!

March Madness na parketu Boćarskog doma!

CroHoops amaterska košarkaška liga - otpočelo je doigravanje.

Prvim utakmicama četvrtfinalnih serija doigravanja Division I otpočelo je dosad najsnažnije te krajnje nepredvidivo doigravanje CroHoops lige. Unatoč svojoj rezultatskoj težini (igra se na dvije pobjede u seriji) utakmice su obilovale atraktivnim potezima koji su mamili aplauz mnogobrojnih gledatelja na tribinama Boćarskog doma. Pravi praznik amaterske košarke u March Madness atmosferi!
Najveće iznenađenje priredio je mladi sastav Bosca savladavši dvostruke aktuelne prvake Jankomir Transformerse, a najizjednačenijim te najuzbudljivijim bio je dvoboj #3 Invicte i #6 Dubrave.
Susretima 22. kola kompletirana je i regularna sezona Division II, te je u istoj od idućeg vikenda na rasporedu doigravanje, čiji će finalisti ostvariti direktan plasman za iduću sezonu Division I.
 
 Division I – rezultati četvrtfinalnih 1. utakmica (igra se na dvije pobjede u seriji)
# 1 Građevinski fakultet vs. #8 Rude Boys 114:93 (1:0)

 Prvoplasirana ekipa regularnog tijeka Građevinski fakultet otvorila je ovogodišnje doigravanje hendikepirana – zbog ozljede skočnog zgloba prvi je susret serije s Rude Boysima bio prisiljen propustiti branič koji je tijekom ove sezone dva puta bio biran za igrača mjeseca – Luka Žilić!
 Ipak, bez obzira na to, MVP kandidat Joso Škara nastavio je rad na potencijalnoj MVP sezoni, sjajno predvodivši napade 'Građevinara' te pogađajući otvorene šuteve. Veliki posao za Građevinu, pogotovo u segmentu obrane na braničima Rude Boysa, odradio je iskusni Filip Kalinić (13p, 8s, 7a, 5 uk.lo.). Ipak, nakon 58:38 na poluvremenu Rude Boysi se bude, te prezentiraju košarku s kojom su ove sezone skinuli 'skalpove' i najvećim ekipnim imenima lige – u trenucima nezaustavljivi Mislav Maznik (23p, 7s, 6 uk.lo.) i skočni Petar Šunjić tijekom treće četvrtine nizom koševa na određeno vrijeme uspijevaju utišati glasne fanove Građevinskog fakulteta te smanjuju zaostatak Rude Boysa na 65:56. No, potom u igru za 'Građevinare' ulazi nezaustavljivi rutiner Ivan Atelj te postiže ukupno 15 poena za presudni niz. Škara dovršava posao te susret zaključuje sa 35 poena, uz 11 skokova i 8 asistencija. Imajući na umu eventualno neigranje Žilića te napadački potencijal Rude Boysa za očekivati je neizvjesnu drugu utakmicu serije.

# 2 Optika Sokol Stenjevec vs. #7 Savica City 104:90 (1:0)
 Iako se prije susreta činilo da će upravo ova serija od samog početka biti najizjednačenija, Stenjevčani su predvođeni sjajno raspoloženim rutinerima Matijom Markočićem (24p, 16s, 6a) i Frankom Dugandžićem (33p, 3s) prionuli na posao od prve minute susreta. No, Savica uzvraća preko za nadigravanje raspoložene braničke linije Hrvoje Božić – Branimir Devčić koja je u ovom susretu kombinirano ubacila  42 poena. Presudan impuls u pobjedničkom pohodu Stenjevčana osigurao je iskusni rutiner, play Igor Kralj, koji hladnokrvno ubacuje dvije trice preko ruke za vodstvo Optike 32:20. Veliki posao za Optiku na defanzivnom kraju terena odrađuju vrlo korisni Tomislav Capan, na nominalno prvom strijelcu sezone u regularnoj sezoni Fredu Krajačiću, te krilni centri Kristijan Kranjčec i Josip Sabljić, koji uz kontrolu defanzivnog skoka, uspijevaju limitirati potencijalno vrlo opasnu prednju liniju Citya Antunović-Grabarić-Ivanković na skromnih 26 poena u susretu. S obzirom na iskustvo u doigravanju Savice te momentum s kraja regularne sezone, za očekivati je da će Savica, opet dovedena u nezavidnu situaciju 'na rubu ponora', dati svoj maksimum u drugoj utakmici serije.

# 3 Invicta vs. #6 Dubrava Yellow Hill 87:88 (0:1)

 U definitivno najuzbudljivijoj utakmici dana Dubrava je u March Madness atmosferi dala i više od svog trenutnog maksimuma te minimalnom prednošću ostvariti vrijednu pobjedu nad Invictom.
 Vrijedi napomenuti da su igrači Dubrave, s zacrtanim ciljem pobjede u ovoj utakmici sezone, dan prije zajedno pohodili saunu, održali večernji šuterski trening te imali zajednički izlazak, i to samo 14-16 sati prije ove utakmice. Mnogima u dvorani, sve to, pa i joga vježbe na zagrijavanju činile su se pretenciozne ali su Dubravaši već sjajnim otvaranjem utakmice te vodstvom 8:19 potvrdili svoju odlučnost i voljni moment. U napadu su briljirali krilni igrački Frano Bilandžija i Tomislav Kovačević kombinirano ubacivši 39 poena, uz 23 skoka i 6 asistencija, a u defanzivnom dijelu najzahtjevniju zadaću sezone odradio je mladi Tomislav Kalinić (9p, 3s, 4a, 5 uk.lo.) koji je Rookie of the Year kandidata Invicte Filipa Rožmana limitirao na za njega skromnih 10 poena! Energetsku razinu nedjeljnjeg nastupa Dubrave najbolje opisuje činjenica da su 'žuti' upisali čak 9 uspješnih blokada, više nego svih preostalih sedam četvrtfinalnih sastava zajedno! No, čak i unatoč isključenju startnog centra Jakše Bilića, početkom drugog dijela Invicta se konsolidira, dirigentsku palicu preuzima iskusni Franjo Grbešić (18p, 5s, 8a) te preciznim dodavanjima pronalazi šuterskog rutinera, tricaša Leonarda Mazića, koji rijetko viđenim nizom od čak šest trica preokreće zaostatak iz 54:67 na poluvremenu na 75:73 za Invictu, te doslovno prerasta u Invictinog junaka dana! U teškim clutch time trenucima za Dubravaše, čija je energetska razina postepeno padala tijekom iznimno napornog i zahtjevnog susreta, rezultatski priključak osigurava staloženi Dean Maslovara, prvo ubacivši tricu a potom nevjerojatni koš iz 'odbojke' u napadu. Tijekom ekstra uzbudljive posljednje minute susreta Invicta nakon serije bacanja dolazi do prednosti 87:86. U situaciji u kojoj ekipe više nisu imale time-outova, deset sekundi prije kraja susreta Bilandžija uzima loptu u svoje ruke te nakon coast-to-coast prodora sredinom terena poentira pored nemoćnog Govedarice. S još par sekundi na semaforu Šutalo kreće u napad po lijevoj strani te iza leđa dodaje Grbešiću koji u posljednjoj sekundi susreta, preko ispruženih ruku Kovačevića i Bilandžije promašuje despiration shot s centra! Infarktna završnica kao uvod u sjajni drugi susret serije koja je nakon ove utakmice preuzela atribut 'najizjednačenije serije četvrtfinala'!

# 4 Jankomir Transformers vs. #5 Bosco 92:101 (0:1)

 Prošlosezonski Division II prvaci Bosco staloženim su i studioznim pristupom od prve do zadnje minute napetog susreta priredili najveće iznenađenje dana savladavši dvostruke aktuelne prvake Jankomir Transformerse! Bosco rezultatsku inicijativu preuzima vrlo rano u susretu, te postupno gradi prednost na krilima još jednog sjajnog šuterskog nastupa playa Brune Banića (24p, 5 trica). Jankomir tijekom prvog dijela ostaje bez krila Doderovića (isključenje) i Baričevića (ozljeda).
 Ipak, sve do same završnice utakmice činilo se da se Transformersi 'skirvaju adute' te da će na krilima iskusnog trolista Pavković-Matić-Gogić biti u stanju preokrenuti rezultat. No, moćna napadačka mašina Jankomira predvođena šuterski sjajno raspoloženim Ivanom Pavkovićem (29 poena, 8 trica) već početkom posljednje dionice lagano posustaje a osokoljeni Bosco nastavlja sjajnu šutersku seriju (čak 18 trica u utakmici!), pronašavši junaka dana u samozatajnom Hrvoju Boriću (22p), koji u sjajnom šuterskom nizu, u zanosu, sa svih strana zasipa koš aktuelnih prvaka! Priključuje se i na oba kraja terena vrijedni Luka Pavlović (23p, 8s), koji nizom koševa u jednoj od najboljih partija sezone, potvrđuje definitivno najvrijedniju pobjedu Bosca u sezoni, za vrlo vrijednih 1:0 u seriji!

Division II – rezultati 22. kola 
OTH Ravens vs. HAKK Mladost 78:94
 La Perla vs. Buzin 22s 70:47
 Downtown Assassins vs. Eurostep Playaz 61:77
 Antitalenti vs. SKK Šibenik 105:75
 Slobosonics vs. Barić & Sons 74:69
 Microclima Legionari vs. Uncle Drew’s Young Bloods 93:49 

Division II – Top 10 strijelaca regularne sezone
 1. Gril, Niko                        HAKK Mladost  24.9
 2. Zelić, Jure                      La Perla                               24.5
 3. Križanović, Josip          OTH Ravens       23.0
 4. Grbešić, Franjo            Uncle Drew's     22.6
 5. Hlevnjak, Marko         Barić & Sons       21.5
 6. Baljkas, Ivan                 SKK Sibenik        21.1
 7. Bilić, Ivan                        HAKK Mladost  17.9
 8. Peran, Šime                  SKK Sibenik        17.9
 9. Lončarić, Emanuel      OTH Ravens       17.6
 10.Ban, Marin                   Buzin 22s             17.4
 
Division II – raspored četvrtfinalnih susreta 31.3. (igra se na dvije pobjede u seriji)
 10.00 #3 SKK Sibenik vs. #6 Slobosonics
 11.30 #1 Antitalenti vs. #8 La Perla
 13.00 #2 HAKK Mladost vs. #7 OTH Ravens
 14.30 #4 Eurostep Playaz vs. #5 Microclima Legionari
 
 
 Više detalja o atraktivnom i dinamičnom natjecanju možete pronaći na crohoops.com

 

Tagovi crohoops