Hrvatska
Marić: Imamo se pravo nadati Final Eightu

Marić: Imamo se pravo nadati Final Eightu

Autor: KK Pula 1981

Pula dočekuje Škrljevo.

Košarkaši Pule 1981 u srijedu igraju utakmicu osmine finala Kupa Krešimir Ćosić, a na parketu Doma sportova Mate Parlov ugostit će HT Premijerligaša Adria Oil Škrljevo te nema sumnje da pulske navijače očekuje prava košarkaška poslastica. Početak susreta na rasporedu je u 17 sati dok će vrata dvorane biti otvorena sat vremena ranije.

Bijeloplavi se maksimalno ozbiljno pripremaju za susret što potvrđuju i riječi Mirka Marića, zagrebačkog šutera koji je i prošle sezone nastupio na utakmici III. kruga Kupa, protiv istog protivnika, u kojem su Bakrani slavili konačnim rezultatom 64:90. "Tada smo utakmicu otvorili odlično i vodili cijelu prvu četvrtinu. Do poluvremena je utakmica bila u potpunosti izjednačena. U nastavku su međutim gosti podignuli ritam igre i prelomili susret tricama".

No, ove sezone, Bijeloplavi ne kriju drukčija očekivanja. "Mora se priznati da je Adria Oil Škrljevo favorit, ipak su oni Premijerligaška momčad, no, ne pobjeđuje uvijek favorit i imamo se pravo nadati povijesnom prolazu u Final Eight. Ove sezone smo neporaženi na domaćem parketu i dati ćemo sve od sebe da tako i ostane".

Do eventualne pobjede neće biti lako doći, a Marić servira vrlo jednostavan recept: "Moramo odigrati našu najbolju utakmicu sezone. Obrambeno i napadački. Pristup i želja moraju nam biti na maksimumu od prve pa do zadnje minute" - objašnjava Marić te dodaje - "U goste nam dolaze igrači koji imaju iskustva igranja Premijer lige, a Ivan Batur ima iskustva igranja i u regionalnoj ABA ligi sa Zadrom i Zagrebom. Njihov novi Amerikanac Dorris je iskusan igrač s bogatim inozemnim iskustvom i sigurno će se htjeti dokazati u novoj ekipi".

Puležani će nastupiti bez ozlijeđenog Nikole Filića, dok bi svi ostali igrači trebali biti na raspolaganju treneru Sandru Niceviću za susret u kojem podrška navijača neće sigurno izostati. "Prošle godine smo imali odličnu podršku protiv Škrljeva, nadam se da će i ove godine biti tako. Navijači nam uvijek daju dodatni vjetar u leđa te ih ovim putem sve pozivam da u srijedu dođu u dvoranu i da nas podrže".