Hrvatska
Marić, Neal i Kučan 'zapalili' Sinj, Šibenka na koljenima

Marić, Neal i Kučan 'zapalili' Sinj, Šibenka na koljenima

Autor: Ferata.hr

Uvjerljiva pobjeda Sinjana.

U dalmatinskom derbiju Alkar je nakon odličnih 40 minuta u potpunosti nadigrao Šibenik i upisao vrlo važne bodove. Posebno dobro sinjska je momčad izgledala u trećem periodu u kojem je stvorila ključnu prednost, piše portal Ferata.hr

Alkar – Šibenka 87:73 (17:15, 20:18, 24:14, 26:26)

Sinj – GSD ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 600
Suci: Martin Vulić (Zadar), Josip Jurčević (Split), Ante Čanković (Zadar)

Alkar: Brocić (8), B. Jurela, Neal (19), I. Jurela (5), Kučan (11), Marić (21), Dukić, Tomašević, Vučić (10), Wembi (9), Jukić, Jacović (4).

Šibenka: Coob (17), Mileković (3), Šarić (13), Živković, Vuko (9), Gulin (7), Bašić (2), Z. Ivišić, T. Ivišić (2), Nakić (19), Pleadin, Vlaić (1).

Već poslije nešto više od tri minute igre trener gostiju bio je primoran pozvati minutu odmora nakon što je Alkar na početno vodstvo Šibenke odreagirao serijom 10-0. Šibenka je ubrzo uhvatila priključak, ali ne potpuni. Dosta se obostrano griješilo u napadu do kraja perioda, unatoč dobrim rolama Marića s jedne i Cobba s druge strane, ali prednost od dva koša bila je na strani domaćih.

Sjajno je Alkar otvorio drugu četvrtinu, vidjelo se kako je energetski na vrhunskom nivou i za koplje iznad Šibenke, a uz to je odlično funkcionirala obrana, što je za posljedicu imalo visokih plus deset u 13. minuti. Odgovorio je Šibenik sa šest vezanih koševa, ali Alkar je taj nalet odbio, nakon čega se nastavilo poentirati u obostranim mini serijama. Rezultat svega, 37:33 na poluvremenu.

Čvrsto je Alkar otvorio drugi dio, a posebno inspirativno razdoblje imao je od 25. do 27. minute kada je serijom 9-0 pobjegao na čak plus 15. Šibenik se nakratko vratio, ali tricom Ivana Jurele sa zvukom sirene sinjska je momčad brojala plus 14 uoči četvrte četvrtine.

A ona je otvorena tricom Vučića, za plus 17. Gosti tada serijom trica dolaze do minus osam i pale alarm na sinjskoj strani. No, ponovo je Alkar dobro odreagirao, Neal i Kučan su prekinuli i taj nalet Šibenke, da bi potom i Brocić atraktivno poentirao za plus 14 u 35. minuti.

Konačan slom gosti su doživjeli dvije i pol minute prije kraja kada je prvo Kučan zabio tricu preko ruke,  potom je Neal ukrao loptu i sjurio se na polaganje za novih plus 15. U konačnici itekako zrela partija Alkara i zaslužena pobjeda pred raspjevanim Maliganima kojima je pripala ona druga bitka, na tribinama.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.