Hrvatska
Marić promašio produžetak, Zaboku prvi gostujući poraz kod Šibenika

Marić promašio produžetak, Zaboku prvi gostujući poraz kod Šibenika

Autor: Teo Cilar

Krešimir Radovčić predvodio je Šibenik do teške pobjede nad vrlo dobrim Zabokom.

Košarkaši Šibenika došli su do jedanaeste pobjede u HT Premijer ligi protiv jako dobrog Zaboka koji je imao plus osam u trećoj četvrtini, ali su domaćini preokrenuli i u neizvjesnoj završnici došli do pobjede 77:74. Zabok je s šest pobjeda na sedmom mjestu ljestsvice.

Šibenik-Zabok 77:74 (20:15, 21:29, 22:21, 14:9)

Kompletna statistika utakmice

Zabok je kod Šibenika odlično krenuo, poveo 6:0 preko Borne Kapuste i Antonia Vlaića. Tri minute trebale su za prve poene Šibenika, točnije tricu Luke Pandurića. Domaćini su nakon sedam minuta igre uspjeli povesti 10:8, a nakon što Zabok izjednačava na 10:10, domaćini rade seriju 7:0 preko Filipa Bundovića, Krešimira Radovčića i Domagoja Bašića. Do kraja četvrtine Zabok je postigao pet, a Šibenik još tri poena za vodstvo 20:15.

Bundović odmah na početku perioda povisuje na 22:15 poslije čega slijedi serija gostiju 8:0 koju tricom pokreće Dejan Šakotić, a tricom završava Lovro Buljević za vodstvo Zaboka 22:23. Nakon što su se u idućih par minuta momčadi čak pet puta mijenjale u vodstvu, Šibenik u dva navrata ima plus četiri, ali Zabok u posljednje dvije i pola minute prvog poluvremena preokreće i prelazi u vodstvo 41:44.

Zabok je na početku treće dionice u tri navrata poveo s osam poena prednosti, a na tri i pola minute do kraja perioda imali su vodstvo 50:57. Šibenik tada na krilima navijača radi seriju 9:0 u kojoj po jednu tricu ubacuju Pandurić, Toni Vitali i Ivan Mileković. Zabok je na kraju četvrtine ipak imao vodstvo 63:65 koje im je tricom donio Petar Marić.

Šibenik je s četiri vezana poena Vitalija preuzeo vodstvo koje je do samog kraja utakmice zadržavao. Antonio Jordano je s dva pogođena slobodna bacanja na nešto manje od minutu do kraja smanjio na 77:74, idući napad Šibenika promašio je Pandurić, a posljednju loptu na utakmici imao je Zabok, točnije Marić koji je promašio tricu za mogući produžetak.

Radovčić je bio najbolji u redovima pobjednika s 18 poena, 6 skokova i 5 asistencija dok je Bašić zabio 12 uz 3 skoka. Marić je s 18 poena, 4 asistencije i 3 skoka predvodio Zabok dok je Vlaić ubacio 12 uz 4 skoka i 3 asistencije.