Hrvatska
Marija Režan: Najljepši razlog za izostanak iz reprezentacije

Marija Režan: Najljepši razlog za izostanak iz reprezentacije

Autor: HKS hks

Čestitke stižu sa svih strana.

Ženska seniorska reprezentacija se nalazi u Strasbourgu i u ‘balonu’ čeka početak Europskog prvenstva. Na put, međutim, nije krenula stožerna reprezentativka i članica euroligaškog kluba USK Praha Marija Režan. O čemu se radi?

Marija, nisi otputovala s reprezentacijom zbog najljepšeg mogućeg razloga… hoćeš li nam sama pojasniti o čemu je riječ?

“Tako je, nisam otputovala s reprezentacijom iz najljepšeg mogućeg razloga u mom životu. Svi koji me znaju, znaju da mi je to bio najveći san, da jednog dana postanem majka i zahvalna sam Bogu što me s blagoslovio s time. I suprug i ja smo presretni i veselimo se bebici.”

Odigrala si odličnu klupsku sezonu, pomogla si reprezentaciji kvalificirati se na Europsko prvenstvo, hoće li biti teško pratiti utakmice putem ekrana?

“S obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom, sezona je prošla u redu, iako se nije bilo lako natjecati u tim uvjetima. Što se reprezentacije tiče, bila sam s curama u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu i zadovoljna sam što sam uspjela pomoći da se kvalificiramo i što sam upoznala neke nove cure. Oduševila sam se s atmosferom i pozitivom koja vlada u reprezentaciji. Ipak, neće mi biti teško pratiti utakmice putem ekrana jer sam zaista sretna i u drugom elementu, tako da ću ih radosno gledati i navijati.”

Što su ti poručile suigračice?

“Kako sam sada čak i emotivnija nego inače, znale su mi i suze krenuti zbog prekrasnih poruka. Stvarno je lijepo čitati takve poruke i osjetiti da su svi sretni zbog tebe, tako da se i ovim putem svima zahvaljujem na prekrasnim čestitkama.”

Imaš li kakva predviđanja ili očekivanja za reprezentaciju?

“Ja vjerujem da će cure proći skupinu. Svi već znamo i puno se priča o tome kako je skupina teška. Teška je, naravno, ali također mislim da cure imaju šansu.”

Poznaješ li osobno neke od predstojećih suparnica reprezentacije?

“Da poznajem sve reprezentacije… Većinom su to cure koje nastupaju u euroligaškim klubovima i igrala sam protiv skoro svih. Većina djevojaka iz češke reprezentacije je bila sa mnom u klubu i vjerujem da Hrvatska može pobijediti Češku, i da smo u ovoj situaciji u prednosti. Protiv Rusije bi mogle igrati ravnopravno. Rusija ima dobrih individualaca, ali mislim da ekipno nisu toliko posebne. Znam Stipu i njegov način igre i znam da se dobro pripremio i sve dobro posložio. Upoznala sam te cure i stvarno vjerujem da mogu parirati i Češkoj i Rusiji. Za Francusku svi znamo – tamo su super igračice i jako ih se teško može pobijediti, no mislim da s Češkom i Rusijom zaista imamo šansu.”

Imaš li kakvu poruku motivacije za djevojke u Francuskoj?

“Curama samo želim poručiti da vjeruju u sebe, da idu samo hrabro i da se ne boje. Ako daju svoj maksimum, ja stvarno vjerujem da će uspjeti. Bit ću njihov najveći navijač putem malih ekrana, želim im svu sreću i da naprave najbolji mogući rezultat!”

Hvala ti Mare na svim reprezentativnim danima i želimo ti zadovoljstvo i sreću u najljepšem i najzahtjevnijem poslu – roditeljstvu!