Regija
VIDEO: Marinelli utišao 'šumadijski rock & roll' i odveo Krku u finale

VIDEO: Marinelli utišao 'šumadijski rock & roll' i odveo Krku u finale

Autor: Branko Tabak

Sjajno je odigrao i drugi Hrvat u redovima Krke Dino Cinac.

Paolo Marinelli je bio junak pobjede Krke nad Borcem u Čačku u prvoj polufinalnoj utakmici Final Foura Druge ABA lige. Pred punim tribinama Krka je slavila 82-86.

Do odmora su domaćini stekli osam poena prednosti, no nastavak je pripao gostima. Kada su početkom treće četvrtine Cinac (dvije) i Marinelli (jedna) povezali tri trice u završnici treće četvrtine postalo je jasno da će utakmica biti neizvjesna.

U samoj završnici Slovenci su nakon dva pogođena bacanja našeg Marinellija stekli sedam poena razlike (76-83). Sve što je ostalo Čačanima u završnih 47 sekundi bili su brzi prekršaji. Umalo im se isplatilo. Krka je promašila pet povezanih bacanja, a kada su domaćini stigli na zaostatak od dva poena, na drugoj strani oba bacanja je promašio Prlja.

Borac radi još jedan prekršaj. Ovaj puta na krivom čovjeku. Marinelli je pogodio oba puta i potvrdio zasluženu pobjedu Krke.

Marineli je predvodio slovensku momčad s 20 poena i 6 asistencija. Sjajno je odigrao i Dino Cinac koji je dodao 13 poena i 4 skoka. Bivši igrač Zadra Maj Kovačević, čiji je ubačaj u zadnjoj sekundi utakmice protiv Cibone omogućio Zadranima da i dalje igraju ABA ligu, za Krku je postigao 5 poena.

'Cepamo mrežice, pišemo istoriju' - ogromni je transparent koji dominira u dvorani Borca. Ovoga puta kao povijesni doseg ostat će zabilježen nastup na Final Fouru Druge ABA lige.

Krka je na korak od povratka u prvi razred ABA lige. U finalu če im protivnik biti bolji iz susreta Primorska - Vršac.