Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Marinković napustio Zadar

Marinković napustio Zadar

Autor: Paulo Sarić

Najbolji igrač dalmatinskog abaligaša naredne će sezone nositi dres turskog Yeşilgiresuna.

Istoga dana kada je produžio suradnju s kapetanom KK Zadar je izgubio najboljeg igrača iz prošle sezone. Najbolji strijelac Jadranske lige koji je lani ubacivao 17.7 poena u prosjeku i uz to hvatao preko šest skokova danas je potpisao za turski Yeşilgiresun, objavljeno je na službenom Twitter računu kluba.


Bivši mladi reprezentativac Srbije karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi u čijem je dresu upisao i prve minute u Jadranskoj ligi. Ipak, nakon samo jedne sezone je prešao u Partizan s kime je potpisao četverogodišnji ugovor. No, u crno-bijelome dresu nije dobio pravu priliku pa je druge sezone posuđen u OKK Beograd nakon čega se zaputio prema Makedoniji gdje je narednih godinu i pol nastupao za skopski MZT. Dobre igre mladoga Beograđanina nisu prošle nezamijećeno pa je zavisnicu sezone 2014/15 odradio u poljskom King Wilki Morskie Szczecinu u čijim je redovima prosječno zabijao 8.8 koševa pritom hvatavši 6.2 skoka. Sredinom 2015. preselio je u Zadar postavši time prvi Srbijanac u redovima ove hrvatske momčadi nakon rata. Prve sezone pod vodstvom Ante Nazora nije dobivao veliku minutažu te je bio primarno zamjena Filipu Kraljeviću, da bi prošle godine naprosto zasjao. Već je u prvom susretu regionalne sezone protiv FMP-a nagovijestio da je preko ljeta napredovao i da će biti jedan od ključnih igrača dalmatinskog sastava. Svoje je sugrađane počastio s 32 koša i valorizacijom od čak 41 indeksnog poena. Kakvu je sezonu Marinković imao možda i bolje od podatka da je s gotovo 18 poena u prosjeku bio najbolji strijelac Jadranske lige, govori činjenica da u samo dvije utakmice regionalnog natjecanja nije ubacio dvoznamenkast broj koševa. U gostima kod Cibone i Partizana.


Sa Zadrom ga je ugovor vezivao još jednu sezonu, no poznavajući financijske probleme i neredovitost u isplati plaća kluba sa sjevera Dalmacije iluzorno je očekivati da je hrvatska momčad dobila ikakvu odštetu. Za pretpostaviti je da će visokom Beograđaninu isplatiti koju zarađenu plaću manje.

Ugovor s turskim klubom je potpisao na dvije godine.