Hrvatska
Marino Šarlija nastavlja karijeru u Mađarskoj

Marino Šarlija nastavlja karijeru u Mađarskoj

Autor: Paulo Sarić

28-godišnjem će centru naredna sezona biti druga u dresu kluba iz Pečuha.

Bivši igrač Zadra i Zagreba te nekadašnji hrvatski mladi reprezentativac Marino Šarlija, prema pisanju portala Eurobasket, pronašao je novi klub. Visoki Zadranin koji nikada nije dobio pravu priliku u seniorskoj momčadi matičnog kluba potpisao je za mađarskog prvoligaša PVSK Panon. Šarliji će ovo biti drugi mandat u momčadi iz Pečuha čiji je dres nosio i u sezoni 2013/14.

Sin proslavljenog košarkaša Stipe Šarlije karijeru je započeo u KK Zadar s kojim je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov prvaka države. Nakon što nije dobio priliku u tada jakoj i skupoj momčadi koja je imala stranu početnu petorku preselio je u Borik Puntamiku u čijem se dresu zadržao naredne dvije godine, da bi potom prešao u KK Đuro Đaković. Solidne igre u domaćem prvenstvu, pogotovo u posljednje dvije sezone, donijele su mu prvi inozemni angažman te je potpisao za KK Kumanovo. U Makedoniji se nije dugo zadržao pa je već krajem godine preselio u PVSK Panon. U najvećem sveučilišnom gradu u susjednoj nam državi zadržao se tek pola sezone prije nego se vratio u Hrvatsku, potpisavši za KK Zagreb. Dvije je godine nosio žuti dres sastava iz Trnskog, a prošlu je sezonu odradio u austrijskim Fürstenfeld Panthersima gdje je svlačionicu dijelio s Markom Carom. Lani je prosječno zabijao 14.5 koševa uz 7.7 skokova i dvije asistencije po susretu.


Zanimljivo, Šarlija će i naredne sezone nositi dres Pantera, pošto njegov novi/stari poslodavac ima isti nadimak kao i prethodni. Razlika je tek u boji dresa.