Hrvatska
Marjan barjak vije i s pola gasa

Marjan barjak vije i s pola gasa

Autor: Z.D. Photo: Splitska košarkaška liga

Splitska košarkaška liga

Izvještaj s jedanaestog kola Splitske košarkaške lige


Subota – 14.1.

 

12:00  KK Marjan– Bačvice 102:50

Kolo su nam otvorile prvoplasirana i zadnjeplasirana momčad lige. To se vidjelo i u igri i na konačnom rezultatu, gdje je Marjan sa „pola“ gasa pregazio Bačvice 52 razlike. U pobjednika je najviše zabio Mislav Bojčić 32 poena, a u poraženih Ivan Opačak 10 poena.

14:00 Bambina – Al'Amo 85:93

Zanimljiva utakmica, kao i uvijek kad igraju ove dvije momčadi. Ovoga puta je bolja bila momčad Al'Ama koja je ovom pobjedom se priključila gornjem domu lige. Kod pobjednika je najraspoloženiji bio Marco Ćosić sa 22 poena, a u poraženih Vladimir Mamić sa 37 koševa.

16:00 UKV Adriatic – KK Brda CB NiT  92:76

Subotu nam je zatvorila utakmica između Adriatica i Brda. Usprkos kratkoj rotaciji, momčad Adriatica je uspjela cijelu utakmicu kontrolirati rezultat i njihova pobjeda u nijednom trenutku nije dolazila u pitanje. Kod pobjednika je najviše zabio Marko Bašić 27, a u poraženih Hrvoje Bosnić također 27 poena.

Nedjelja – 15.1.

 

12:00 KK Skipper Pizzeria – Pošk Dolina Gležnjeva  53:74

Utakmica od koje se u ovom kolu najviše očekivalo ipak nije ispunila svoj potencijal. Tome je kumovao malo slabiji sastav Skippera nego smo inače naviknuli. To je odlično iskoristila momčad Poška koja brodi pomalo prema direktnom plasmanu u polufinale. Pobjednike je predvodio Ivan Brzica sa 29 poena, a poražene Luka Žitko sa 28 poena.

  

14:00 KK Dems – Strožanac 80:87

Kolo smo zatvorili utakmicom između dvije momčadi koje su na ivici playoffa. U takvom izravnom dvoboju je bolji bio Strožanac i time si odškrinuo vrata playoffa, dok će Dems ako želi dohvatiti doigravanje morati srušiti barem 2 momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. Pobjednike je predvodio Duje Ferić sa 35 poena, dok je u poraženih Ivan Vitaljić zabio 17 poena.