Hrvatska
Mark Dorris Jr. - novi playmaker zelenih!

Mark Dorris Jr. - novi playmaker zelenih!

Autor: R.I.

Dorris - oduvijek je trebalo prskočiti...

Sinoć je u zračnu luku Franjo Tuđman sletio Mark Dorris (188cm, 34 godine), koji bi već od ove subote trebao pomoći ambicijama i rezultatu KK Adria Oil Škrljevo. Riječ je o igraču bogatog europskog iskustva, čak pet godina igranja u najjačoj Njemačkoj BBL ligi za Mitteldeutcher BC i Phoenix Hagen gdje je bio na prosjeku od 15 poena i 4 asista, te KK Parnu (Estonija) gdje je imao 21 poen i 4 asistencije.

U sezoni 2018/19 na Kosovu u Trepči je imao impresivnih 19 poena, 10 asistenicija i 7 skokova, dok je drugi dio sezone proveo u Rumunjskom Galati sa 13 poena i 5 asistencija u prosjeku. 

Ovu sezonu započeo je Grčkom Panionisu, a nakon 6 odigranih utakmica te samo 2 poena u prosjeku raskinuo ugovor. 

„Vjerujem da smo u Marku dobili igrača koji nam je nedostajao, playa sa iskustvom, mirnoćom i potrebnim kvalitetama u poentiranju i razigravanju momčadi. Kako se radi o igraču koji je prošao zaista puno u Europi očekujem da vrlo brzo pridonese momčadi i podigne kvalitetu na toj poziciji. „ – trener Damir Rajković. Igrač je u KK Adria Oil Škrljevo došao posredstvom menagera Vedrana Pavličevića i agencije STARTING 5 - Global Sports Management.